Gå til sidens hovedinnhold

Slanket bort 60 kilo på to år

Artikkelen er over 7 år gammel

Da Helene Drage (25) veide 141 kilo ble hun tilbudt slankeoperasjon. Hun takket nei, og bestemte seg for heller å endre livsstilen. Nå er vekta nesten halvert.

– Jeg føler meg som et helt nytt menneske. Hver gang jeg ser på før- og etter-bildene, føles det nesten som det er en annen person, sier Drage til Romerikes Blad.

Vendepunktet kom i januar i 2012. 25-åringen gikk på vekta, så at hun veide 141 kilo og fikk nærmest sjokk. Noe måtte skje.

– I en lengre periode hadde jeg drukket tre liter Cola om dagen. Jeg var deprimert, kledde meg i klær store som telt, og jeg ble sliten av å gå opp ti trappetrinn. Vekta bare økte. Å veie 141 kilo var virkelig et sjokk, sier hun.

Ellipsemaskin

De tre første månedene trente hun på egen hånd. Ellipsemaskinen ble redningen i starten. Den kunne Helene bruke hjemme i stua. I flere måneder trente hun to timer daglig sju ganger i uka.

– Personer som veier så mye som jeg gjorde må være forsiktige med løping. Det kan være skadelig for legger og knær. Det er heller ikke spesielt lurt å trene knebøy. Slike øvelser er ekstremt belastende for personer som bærer på ekstra vekt. På ellipsemaskinen kunne jeg trene hardt uten at det gikk utover bein eller armer. Jeg kunne svette vekk kiloene, smiler Drage.

I april i 2012 fikk hun seg personlig trener. Han hjalp henne med å skreddersy et treningsprogram.

I tillegg fikk hun kostholdsråd. De ble fulgt til punkt og prikke. De første månedene gikk vektnedgangen raskt.

Etter to måneder viste vekta 127 kilo. I månedene siden det har det vært mye hardt arbeid.

Blod, svette og tårer

– Det er ikke gjort på 1-2-3. For meg har det virkelig vært blod, svette og tårer. Jeg har flere ganger vært på vektplatåer. Da tar det lengre tid, og det er lett å miste litt motivasjon. Heldigvis har jeg holdt motet oppe. Det har vært helt avgjørende.

– Hvorfor sa du nei til slankeoperasjonen?

– Det er var fristende å si ja. Men jeg ønsker en varig vektnedgang, og fryktet at de dårlige vanene mine bare ville fortsette etter operasjonen. Det hjelper ikke å få hjelp til å kvitte seg med en mengde kilo, om du ikke klarer å spise sunt, trene mye og holde vekta stabil, svarer Drage.

Hun har nå sin egen blogg, og forteller sin historie i håp om å kunne inspirere andre. Gjennom RB gir hun i dag sine beste råd til deg som ønsker å gå ned noen kilo (se fakta).

– Hva har vektnedgangen betydd for ditt eget selvbilde?

– Det er ingen overdrivelse å si at det har gjort meg til et nytt menneske. Nå har jeg selvtillit og mye bedre selvbilde, smiler Drage.

Skal ned 13 kilo til

Drage har bestemt seg for å fortsette å trene og leve sunt. For 2014 er målet klart: Hun vil ned ytterligere 13 kilo.

– Målet er at jeg skal veie 68 kilo innen året er omme. Men jeg er ganske avslappet nå. Jeg har ikke veid meg siden 16. desember. Jeg unner meg også godteri én gang i uka. Forskjellen er at jeg har mye bedre kontroll nå.

Slik gjorde hun det:

Styrkeøkter, kardiotrening og utholdenhet har vært Helene Drages suksessoppskrift.

I tillegg har hun lagt om kostholdet fullstendig. Tre liter Cola om dagen er for eksempel byttet ut med lavkarbomat.

– Nå spiser jeg minimalt med poteter og pasta. Kombinasjonen av kardio- og styrketrening har vært en suksess. Det har fått kiloene til å forsvinne, smiler Drage.

Timene på ellipsemaskinen har også hjulpet henne mot målet. Der trente hun 14 timer i uka de første månedene. Det førte henne ned 20 kilo de tre første månedene.

– Nå trenger jeg ikke lenger å bruke så mye energi på å spise riktig eller trene nok. Det sitter i ryggmargen.

Det tar tid å venne dårlige vaner, men nå er det gjort og da er alt mye enklere, sier hun til RB.

Kommentarer til denne saken