«Jeg føler meg flau når jeg går inn på et treningsstudio»

kvfnbsfb

kvfnbsfb

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Blogg Jeg tenkte å  starte bloggingen med et tema jeg sliter med, ett tema som har fulgt meg igjennom livet, ett tema som har gjort livet mitt vanskelig. Jeg snakker selvfølgelig om overvekt.

Jeg har alltid vært rund, jeg har alltid hatt litt ekstra på kroppen, det er ikke noe jeg er stolt av, dette er noe jeg har hatt trøbbel med lenge. Jeg må innrømme at jeg alltid har hatt lyst på den sommerkroppen alle snakker om, jeg har lyst å kunne gå i en butikk og kjøpe meg en T-Shorte eller noe annet som passer.

Men dessverre er det ikke lite lett bestandig å finne klær som passer for jeg må opp i XXL-størrelse. Deter noe synes er leit. Men samtidig så har jeg kommet ett steg videre i livet hvor jeg har begynt å takle at jeg er som jeg er. Selvfølgelig vil jeg gå ned, jeg vil selvfølgelig ikke være som jeg er. Jeg ser folk snu seg og glaner på meg, jeg hører folk slenge dritt etter meg fordi jeg er som jeg er. 

Men er det én ting jeg har lært etter disse årene da jeg har slitt med dette, så er det å akseptere hvem jeg er! Alle mennesker er forskjellige; ingen er like og andre sliter med ting som kanskje ikke alle gjør.

Jeg har blitt mobbet, jeg har vært utsatt for en gjeng som kalte meg kula. Jeg har hatt noen tøffe tider gjennom barndommen, men er det en ting som har lært meg noe, så er det å heve hodet. Men det er ikke lett, skal jeg bare innrømme!

Det er flere ganger jeg har kommet hjem og vært virkelig lei meg fordi folk har sagt et eller annet, eller jeg fant noe som rett og slett ikke passa meg. Det er deprimerende.

Jeg vet jeg har en lang vei foran meg for å komme til mitt mål. Jeg vet at ting jeg gjør eller ting jeg spiser ikke er slankende, men det er deprimerende å sitte og tenke på hva jeg gjør eller spiser hvert minutt. Det er ikke så lett som folk skal ha det til .

Jeg har også noe som heter lavt stoffskifte, jeg har nevnt det før, det er ett stoff i kroppen som på meg ikke fungerer, det vil da si at ting går tregere for meg. jeg går på medisiner Levaxin 125 mg hver dag. For at kroppen min skal få det stoffet den mangler, må jeg ta disse tablettene.

Men selv om jeg går på de tablettene og jeg er stor, så er jeg likevel et menneske. Uansett om man er stor, liten, mørk i huden eller ser annerledes ut enn andre: Alle er mennesker, alle er faktisk ikke like!

Jeg kunne har sagt så mye negativ om meg selv som jeg vil forandre på, men på en måte vil jeg ikke det heller. Jeg er meg og jeg er stolt over meg selv, jeg har kommet flere skritt videre. Jeg har turt å gjøre ting jeg ikke turte før.

Jeg pleide alltid være den som var stille, jeg bare godtok det folk sa til meg for jeg trodde det var det riktige, men jeg har kommet så langt at jeg kan svare for meg. Hvis det er noe jeg ikke liker så sier jeg ifra.

Jeg hadde panikk for å gå inn på butikker for folk stirret. Jeg var redd for å kjøpe ting, for jeg tenkte at folk rundt meg tenkte slemme ting om at «jaså hu som er så stor burde ikke kjøpe det eller det». Det tok meg lang tid før jeg turte. Jeg har hatt gode venner rundt meg, jeg har hatt familien i ryggen. Men dette skal alle vite: Dette er ikke skrevet for sympati. Dette er ikke noe lei seg-innlegg .

Jeg vet det er flere andre der ute som sliter akkurat med det samme. Jeg veier for mye, ja jeg er sykt overvektig.

Jeg har prøvd mange måter hvor det ikke har gått så bra. Jeg føler meg flau når jeg går inn på et treningsstudio. Folk ser på meg, jeg synes det er ekkelt. Jeg har ikke god selvtillit. Det tror jeg aldri jeg har hatt heller. Jeg tror ikke at jeg er noe. Men jeg vet en ting: Jeg er ikke flau over meg selv, jeg er bare meg selv, og jeg er ærlig. Jeg sier ting fra hjertet, for jeg er så lei folk som rakker ned på andre for å føle seg bedre selv. Ja, jeg er kanskje ikke perfekt men jeg er perfekt i mine øyne. Jeg er meg selv, og det kommer jeg fortsatt til å være uansett hvordan jeg ser ut.

Les hele bloggen her!

Er det én ting jeg har lært etter disse årene, så er det å akseptere hvem jeg er!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken