Arrangerer Norges første 6-dagersløp

LEDER AN: Bjørn Hytjanstorp fra Råholt.

LEDER AN: Bjørn Hytjanstorp fra Råholt.

Artikkelen er over 5 år gammel

Bjørn Hytjanstorp (47) skal arrangere Norges første 6-dagersløp på Jessheim. For å kunne løpe i seks dager må du minimum fullføre et maraton hver dag!

DEL

Hytjanstorp gjør det igjen. Ti år etter sitt første løp vil Råholt-mannen avslutte med et siste arrangement. Et siste ultraarrangement.

Søndag 5. juli i 2015 arrangerer han et historisk 6-dagersløp på Jessheim.

– Vi skal ha musikk, men også stillere perioder, sier Hytjanstorp til nettstedet Kondis.

Har løpt selv

Fra før er Hytjanstorp én av få norske utøvere som har løpt 6-dagers.

– Det skal være et løp med stor sosial profil, hvor vi satser på å dra mye tilskuere ved å ha arrangement om kvelden som lokale band. Ser ikke bort ifra at det kan bli lagt inn et eget løp i løpet av de seks dagene. Det blir fest i samfulle 144 timer, sier Hytjanstorp videre.

Da Hytjanstorp inviterte til 6-timersløp på Eidsvoll i 2005 ville han at løpet skulle være for alle. Det samme ønsker han nå. 6-timersløpet i 2005 var med på å ufarliggjøre ultrasporten i Norge.

Populært i Norge

Ni år senere har ultrasporten vokst seg meget populært her i landet med mange utøvere og konkurranser.

Start og mål på 6-dagersløpet vil være på Jessheim stadion. Løypa vil gå inne på stadion og i området rundt. For å kunne fortsette i løpet må du ha løpt 42 kilometer hvert døgn.

Det vil kun være tillatt å forlate bane- og løypeområdet noen timer per døgn. Soving må foregå i løypeområdet eller i nærheten. Om kvelden mellom 18 og 20 vil det bli satt opp langbord under telt. Der vil det bli servert buffet for deltakerne.

Det andre 6-dagersløpet på norsk jord er også under planlegging. Geir Frykholm og Sharon Broadwell skal arrangere dette på Bislett i slutten av september eller begynnelsen av oktober i 2015.

Artikkeltags