Gå til sidens hovedinnhold

Trenger vi et topplag i kvinnefotballen på Romerike?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Like vilkår for kvinner og menn er en forutsetning på mange arenaer, men ganske fraværende på andre. LSK Kvinner FK fikk nytt styre i mars, og vi ser at det er særlig to momenter som er viktig for å sikre levedyktighet for et topplag for kvinner i vårt distrikt.

  • Interesse og engasjement fra publikum og lokalsamfunn,
  • Rekruttering av tilstrekkelig med samarbeidspartnere/sponsorer

Dessverre og heldigvis henger disse faktorene sammen.

Vår utfordring ligger i å engasjere romerikingene og nærmiljøet til å la sympati bli til handling og tilstedeværelse for laget vårt. Vi er takknemlige for vår trofaste menighet som er der og bidrar for laget uansett, som publikum, frivillige, som sponsor eller i ulike kombinasjoner. Men vi ønsker at flere skal delta som aktiv heiagjeng, slik at vi kan bygge fotballkultur og like muligheter over tid.

Vi tror kanskje at noe av dette kan skje hjemme i fotballfamiliene ved at mor og far planlegger med nærvær på kamper og at lokale klubbene bidrar til deltakelse på våre kamper og aktiviteter.

Vi tror at det skjer ved at vi som toppklubb kommer ut og får drevet rekrutteringsarbeid, får markedsført oss selv og skaper forbilder for de mange fotballjentene der ute – i klubbene, i hverdagen og på treningsfeltet.

Vi tror at det skjer ved at vi bygger verdier sammen med samarbeidspartnere, og at vi finner ytterligere partnere som vil være med og investere for like muligheter i fotballen.

Vi har i dag et lag med en god kombinasjon av Norges beste spillere som spiller på landslag og nye spennende profiler som kommer fra lokale klubber i vår egne krets.

Vi er i medaljekampen igjen i år etter halvspilt sesong, og LSK Kvinner vil være å regne med i medaljekampen også utover høsten.

Samtidig skal vi i styret og administrasjonen legge brikkene på plass for de neste års satsing.

Vi skal jobbe knallhardt med dette fra klubbens side utover høsten. Vi ønsker å kontakte mange bedrifter og mulige samarbeidspartnere - og vi håper at dere tar oss vel imot når vi henvender oss.

Vi ønsker alle konstruktive innspill velkomne for at vi kan utvikle oss videre som Romerikes flaggskip innenfor jentefotballen – sammen med den regionen vi er en del av.

Vi ønsker oss et løft i fellesskap, hvor vi sammen kan se med stolthet på hva vi får til når flere gode krefter drar i samme retning. Internasjonale rapporter peker på at sponsing av kvinnesport har en større oppside enn på herresiden, og at bedrifter som har en bevisst holdning til dette, opplever økt etterspørsel fra kunder med bevissthet rundt likestilling. Hvis din bedrift vil være med på oppturen, så bli med på laget nå!

VI-OSS-SAMMEN. Det er sammen vi blir gode.

Hilsen oss i styret i LSK Kvinner FK, Rune Øien, Styreleder

Kommentarer til denne saken