«I dag har jeg gitt valgkomiteen i Akershus Ap beskjed om at jeg ønsker å fortsette som leder i fylkespartiet. Samtidig har jeg skrevet til dem at jeg ikke søker gjenvalg i partiets sentralstyre. Etter 25 år i sentralstyret, fra 2002 pluss fire år som AUF-leder 1996-2000, er det på tide å gi Akershus en ny stemme i Arbeiderpartiets øverste organ. Jeg er fullt motivert til å stå på for Akershus Ap i tida som kommer.»

Hun skriver det ikke eksplisitt, men etter det RB forstår gjør partiveteranen dette for å bane vei for stjerneskuddet Tonje Brenna som er den heteste kandidaten til å bli ny nestleder i Ap når landsmøtet samles 4.-6 mai. Begge er fra Jessheim, og det er ikke plass til to fra Akershus, som også er statsråder, i det prestisjetunge sentralstyret.

Les også

En statsminister fra Jessheim. Se det! Men først må hun treffe formtoppen i mai

Sentralstyret er partiets høyeste organ etter landsmøtet og landsstyret. Grasrota har klaget inn at organet er for topptungt og at man trenger bredere representasjon. Med Tonje Brenna på vei inn, velger Huitfeldt å gi plass.

Hvis Tonje Brenna blir ny nestleder, er hun trolig fremste kandidat til å ta over etter Jonas Gahr Støre når han en dag går av som Ap-leder.