Politiet på Romerike hadde en hektisk start på det nye året, ifølge operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

– Det har vært mange oppdrag, men heldigvis ikke så mange store hendelser. Fordi dette var første nyttårsnatt med  så stort politidistrikt er det vanskelig å si om det har vært flere hendelser enn normalt, men det har iallfall vært langt travlere enn enn normal lørdagsnatt, slår han fast.

Satte seg inn i bil i fart

Her er oppdragene politiet rykket ut på natt til 1. januar 2019:

00.00: Flere klager på fyrverkeri, men uten at politiet hadde kapasitet til å reise ut på alle.

00.38: Slåsskamp utenfor pub i Storgata i Lillestrøm. To lokale menn i slutten av tenåra ble bortvist.

01.30: En kar som var ute og kjørte ganske sakte ved Brensmork i Eidsvoll opplevde at en fremmed mann plutselig satte seg inn i bilen.

– Føreren fikk vedkommende – en beruset kar i 30-åra – ut av bilen og tok kontroll på ham til politiet kom og kjørte ham i arresten, opplyser Finn Håvard Aas.

01.53: Krangling utenfor pub på Jessheim, to menn i 20-åra fra Jessheim ble bortvist.

02.20: Slagsmål med flere personer involvert på Jessheim.

– Vektere tok kontroll på noen av dem, og én person ble tatt med i ambulanse etter å ha fått et slag i hodet. Det er foreløpig uvisst om det opprettes sak, opplyser operasjonslederen.

02.25: En lokal kar i slutten av tenåra ble bortvist fra Lillestrøm på grunn av dårlig oppførsel, men etterkom ikke pålegget og ble kjørt i arrest. Blir anmeldt for forholdet.

Truet med kniv på fest

02.27: Slasskamp på en adresse på Dal i Eidsvoll, en lokal mann i slutten av tenåra truet med kniv etter å ha kommet i klammeri med andre på stedet.

– Her ble det iverksatt en liten politiaksjon, og vi fikk etter hvert kontroll på mannen og kjørt ham i arrest. Han blir nå anmeldt for truende atferd. Heldigvis ble ingen skadd, forteller Finn Håvard Aas.

02.34: Politiet fikk melding om slagsmål på Jessheim. Lokal mann i 20-åra ble kjørt til sykehus for sjekk etter å ha fått et kutt i bakhodet.

– Omstendighetene er foreløpig litt uklare med hensyn til hvem som er mistenkt og hvem som er fornærmet, sier operasjonslederen.

04.06: Naboer klaget på høy musikk, roping og bråk fra et nachspiel på Råholt. Deltakerne fikk pålegg av politiet om å avslutte festen.

Stakk fra ulykke

05.13: Politiet fikk melding om en bil som hadde snurret på E6 nordgående ved Jessheim.

– Tre personer løp fra bilen, og bilen som kom bak stanset og satte på nødblink, men ble selv påkjørt av en tredje bil. Politiet fikk tak i de tre som stakk fra stedet, men ingen erkjente å ha kjørt bilen, som angivelig vat stjålet, opplyser Finn Håvard Aas.

Alle tre ble pågrepet og satt i arrest.

Ambulanse og brannvesen kom også til stedet.

– Ambulansepersonell tok hånd om flere som var involvert i ulykken, men skadeomfanget er uvisst, forteller operasjonslederen.

Det skal ha vært glatt på stedet, og veien ble sperret i nordgående retning som følge av hendelsen.

RB-fotograf Remi Presttun forteller ved 07.40-tida tirsdag at alle de tre involverte bilene nå er brakt til inntauingstomta på Dal i Eidsvoll.

– De har fått seg en skikkelig trøkk, og den ene bilen er totalvrak, forteller han.

05.48: En bil snurret og havnet i autovernet ved Andelva bru på E6 sørgående i Eidsvoll. Underkjølt regn gjorde at det var glatt på stedet.

– Det var ingen personskader og politiet var ikke på stedet, men bilen var ikke kjørbar og måtte berges, sier Aas.