En kvinne i 50-årene er bekreftet omkommet etter en alvorlig trafikkulykke i Hovinmovegen på Jessheim torsdag ettermiddag, like utenfor kontrollstasjonen til Statens vegvesen.

De pårørende er varslet om dødsfallet, melder politiet.

– Nødetatene fikk melding om en alvorlig møteulykke rundt klokka kvart på to. En er bekreftet omkommet og tre personer alvorlig skadd. To er fraktet til Ullevål og en til Ahus, opplyser politiets innsatsleder Marit Furuseth til Romerikes Blad på stedet.

Hun forteller at nødetatene arbeidet med å få løs en person som satt fastklemt i en av bilene.

To luftambulanser ble sendt for å bistå på ulykkesstedet, samtidig som politiet snakket med vitner.

Saken fortsetter under videoen:

Like etter klokka 15.00 var den tredje personene frigjort og fikk behandling av ambulansepersonell og leger fra ambulansehelikopteret. Personen ble fraktet til sykehus med helikopteret kort tid etterpå.

– Jeg kan ikke si noe om tilstanden til de involverte, opplyser innsatsleder for helse Thomas Johannessen, kort tid etter ulykken.

Senere torsdag kveld sier politiet at to av personene likevel er å anse som lettere skadet, mens personen som ble fraktet til Ullevål er betegnet som alvorlig skadet.

– Årsaken til ulykken er det vanskelig å si noe om. Det fremgår som en bil har mistet kontrollen og kommet over i motgående kjørefelt, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas.

Politiet forteller at krimteknikere og undersøkelsesgruppa til Statens vegvesen ble kalt ut for å gjøre sine undersøkelser.