Leder i Akershus Sosialistisk Ungdom (SU), Sigurd Borge, mener unge, kommende bilførere ikke skal være avhengig av foreldre for å få førerkort.

– Å ta lappen er allerede et klassespørsmål. Dersom det skal kreves eller forventes 300 timer med privat øvelseskjøring, forblir dette et klassespørsmål, sier Borge.

Kjøreopplæring på skolen

Gjennom en rekke artikler har Romerikes Blad den siste tiden fokusert på trafikkdød blant unge.

De siste dagene er det trafikkopplæringen som har vært i fokus.

Tirsdag skrev RB at de fleste får lappen etter kun 30 kjøretimer.

I dag går samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) ut i Romerikes Blad og sier at hun skal jobbe for at romeriksungdom som skal ta førerkortet kan få kjøreopplæring i skoletida.

TA QUIZ: Ville du klart teoriprøven i dag?

Hva mener du? Si din mening!

– Investering på sikt

Dette utspillet får hun støtte av fra Sigurd Borge i Sosialistisk ungdom.

Han mener det vil bli langt lettere for ungdom som har foreldre med flere biler og ressurser til å kunne gjennomføre øvelseskjøringen, enn for ungdom uten denne ryggdekningen hjemmefra.

SU-lederen mener det er på tide å få kjøreopplæringen inn i den videregående skolen.

– I første omgang bør man tilby lappen som valgfag. Dette vil bedre kvaliteten på undervisningen siden man vil kunne ta flere kjøretimer, men også fordi det vil være en mer rettferdig ordning som sikrer alle tilgang på kjøreopplæring, uavhengig av størrelsen på lommeboka, sier Borge.

Borge mener det å innføre kjøreopplæring i den videregående skole vil være en investering på sikt.

– De utleggene som gjøres nå vil bli refundert mange ganger i form av sparte liv og færre trafikkskadde som en følge av tryggere og bedre sjåfører, sier Borge.