Det var en stolt og fornøyd Elin Svendsen som mottok prisen på vegne av seg selv og kollegaene Jon Theodor Hauger-Dalsgard og Brede Høgseth Wardrum fredag kveld.

I flere måneder jobbet journalistene med artikkelserien «Trafikkens unge ofre».

De tre takker nå de pårørende for å ta belastningen med å stille opp for avisa.

– Det er alltid hyggelig at arbeidet vi gjør blir satt pris på, men vi må takke de pårørende som har stilt opp og tatt belastningen ved å rippe opp i gamle sår for at vi kunne fortelle de sterke og viktige historiene. Vi vet at dette har påført de etterlatte veldig stor smerte, men jeg håper at de følte det var verdt merbelastningen når de så resultatet på trykk, sier Hauger-Dalsgard.

LES MER: – Vi vil vekke politikerne!

Andre tok etter

De tre journalistkollegaene hadde bitt seg merke i at ungdommer mellom 18 og 24 år er involvert i 25 prosent av dødsulykkene i Norge, selv om de bare utgjør sju prosent av trafikken.

LES MER: Dødsgåten ingen kan svare på!

Samtidig visste de at Statens vegvesen har karakterisert fire av romeriksveiene blant «Norges farligste».

Gjennom serien ønsket de blant annet å belyse hvorfor det er slik, gjennom å vekke leserne med å vise bilder av de fleste av trafikkofrene på Romerike mellom 18 og 24 år i perioden fra 1999 til 2009.

Artiklene ble publisert både i papiravisen og på rb.no. Serien ble også mer eller mindre kopiert av Bergens Tidende.

– Viktig stoffområde

Dette er Hauger-Dalsgards fjerde Snuspris, mens Svendsen har vunnet den én gang tidligere.

– Vi håper vi har klart å skape engasjement for et viktig stoffområde, både blant ungdommene selv, foreldregenerasjonen og resten av samfunnet. Ungdom som blir skadet i trafikken er et veldig stort samfunnsproblem som det er vanskelig å gjøre noe med, men ikke umulig, påpeker Hauger-Dalsgard.

Romerikes Blad hadde også et annet prosjekt nominert til årets pris, nemlig Trond Henriksens artikler om «Byens mektige bank».

Årets fotopris gikk til Christian Clausen fra Østlandets Blad for bildet «Tunnelsafari på Oscarsborg».

Begge prisene består av et diplom og 5.000 kroner.