Overdødelighet blant unge mennesker i trafikken er en av norske myndigheters største utfordringer. Gjennom reportasjeserien «Trafikkens unge ofre» har Romerikes Blad i løpet av 2010 belyst flere sider av samfunnsproblemet, som hvert år koster enorm menneskelig lidelse og milliarder av fellesskapets kroner.

– Nå ønsker vi å løfte samfunnsoppdraget vårt utover det å lage avis. Ved å arrangere et trafikkseminar, vil vi bidra til å sette dette viktige temaet på dagsorden og få ned ulykkestallene gjennom debatt og kunnskap, sier sjefredaktør Thor Woje i Romerikes Blad.

Les alt om RB-prosjektet her!

Still statsråden spørsmål

Seminaret «Trafikkens unge ofre» arrangeres i Lillestrøm kultursenter mandag 7. februar. Blant bidragsyterne er samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Seminaret vil også være en anledning til å møte flere av landets fremste samferdselspolitikere, fageksperter, ansvarlige myndigheter, interesseorganisasjoner, pårørende til trafikkofre og andre som er opptatt av trafikksikkerhet for ungdom.

– Seminaret er åpent for alle interesserte. Kvelden vil bestå av innlegg fra samferdselsministeren og landets fremste ekspertise på trafikksikkerhet. I tillegg vil det bli paneldebatt, der alle i publikum får muligheten til å stille spørsmål til de ansvarlige for trafikksikkerheten på norske veier, forteller nyhetsleder Markus Moe i Romerikes Blad som er ansvarlig for arrangementet.

LES MER: 42 døde ungdommer siden 1999!

VEIDIREKTØREN: – Norges største katastrofe!

Debattpanel

Romerikes Blad har også tatt initiativ til et samarbeid med NRK Østlandssendingen, som bidrar blant annet med redaksjonell omtale.

Debattpanelet vil bestå av Magnhild Meltveit Kleppa, forskningsleder Rune Elvik ved Transportøkonomisk institutt (TØI), avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen, leder av Stortingets Transportkomité Knut Arild Hareide (KrF), 2. nestleder i Stortingets Transportkomité Bård Hoksrud (Frp) og trafikksikkerhetsforsker Trond Boye Hansen.

LES MER: Dødsgåten ingen kan svare på!

Pårørende forteller

LES MER: Felte treet som felte datteren!

Familien Vahlvåg Sundli fra Trondheim er blant dem som har opplevd hvordan det er å bli rammet av trafikkdøden.

Søndag 3. august 2008 omkom brødrene Kenneth (18) og Alexander (15) i en tragisk møteulykke på E6 nord for Minnesund.

Bare noen få biler bak kom far, søster og onkel til de to guttene kjørende.

På trafikkseminaret 7. februar kommer brødreparets foreldre for å fortelle sin historie. Om hvordan trafikkdøden har endret familiens liv radikalt, for all framtid.

– Vi er svært takknemlige for at familien har takket ja til å bidra på denne måten, med å vise hvilke ufattelige konsekvenser det får når det går galt i trafikken. Det er viktig å ha med seg denne siden av saken når man skal diskutere trafikksikkerhet, sier Moe.

Seminaret arrangeres mandag 7. februar mellom klokka 18 og 21.