Brukte 20 minutter ut av P-huset: – Det var et punkt der veldig mange skulle hjem samtidig

SHOPPINGGAL: Espen Bolstad brukte 20 minutter på å komme seg ut av parkeringshuset på Strømmen Storsenter tidligere i ettermiddag. Nå rapporterer senterledelsen at trafikken flyter bedre.

SHOPPINGGAL: Espen Bolstad brukte 20 minutter på å komme seg ut av parkeringshuset på Strømmen Storsenter tidligere i ettermiddag. Nå rapporterer senterledelsen at trafikken flyter bedre. Foto:

Både på E6 og rundt kjøpesentrene på Romerike er det heftig trafikk fredag ettermiddag.

DEL

Trafikkartet nederst i saken viser at trafikken fra Oslo sentrum mot Romerike går svært langsomt.

Også i sentrum av Lillestrøm og Strømmen er det folksomt.

– Det er mye handel i siste liten før jul, og generelt er det mye trafikk på veinettet rundt Strømmen Storsenter, sier driftsleder Kristian Ruud ved Strømmen Storsenter.

RB-journalist Espen Bolstad rapporterer om 20 minutter lange køer bare for å komme seg ut av parkeringshuset på Strømmen Storsenter.

Ifølge Ruud er imidlertid de problemene som skapte køene allerede ryddet av veien.

– Det var et punkt tidligere i ettermiddag da veldig mange skulle hjem samtidig, men akkurat nå flyter det som bare det, sier han like etter klokka 15.

– Hvordan tror dere trafikken blir senere i kveld?

– Det er et godt spørsmål. Denne jula skiller seg litt kontra tidligere år, siden julaften er på søndag og vi da har stengt. Men jeg tipper det blir et lite rush lille julaften, svarer han.

I Lillestrøm sentrum er grafene svært røde klokka 15.30, mens det også går tregt på Jessheim og rundt kjøpesentrene i Lørenskog.

– Det er veldig bra med folk, men det er god flyt i trafikken. Parkeringsmulighetene våre er mye bedre enn i fjor, og vi klarer å ta unna det som kommer, sier senterleder Christin Brandt ved Jessheim Storsenter.

TRAFIKKEN PÅ ROMERIKE AKKURAT NÅ

Rask trafikk Fargeforklaring: Grønn er raskest, rød er langsomst. Langsom trafikk

Er toget mitt i rute?

Sjekk informasjon fra NSB her

Artikkeltags