Etter noen tøffe måneder med lite samspill og muligheter for å øve sammen går nå Lillestrøm Skolekorps «all in» for å få med seg flere medlemmer. Tirsdag forrige uke besøkte de barneskolene i Lillestrøm by sammen med Blåsemafian, kjent fra MGP, og skapte fantastisk stemning for forventningsfulle elever.

Våre flinke medlemmer i kombinasjon med Blåsemafian traff blink hos publikum som var 3. til 5. trinn på Volla, Vigernes og Kjeller skole. Stemningen sto i taket fra første tone og elevene ved alle skolene lot seg lett engasjere fra start til slutt.

– Det er viktig for oss å formidle hvor utviklende og gøy det er å spille i korps, sier leder Christin Fiskvik. Det å kjenne magien i godt samspill med andre barn og unge i alderen fra 8 til 19 år er helt unikt, hevder hun.

På grunn av koronasituasjonen har mye rundt korpsdriften vært problematisk, også det å skaffe nye musikanter.

– I fjor høst fikk vi få nye, så dette året kan på alle måter bare bli bedre, smiler en optimistisk leder.

Tirsdag 31. august tar korpset imot nye medlemmer på Vigernes skole kl. 18.00. Denne kvelden håper de å få delt ut mange instrumenter til barn fra 3. klasse og oppover.

– Ungene med foresatte blir kjent med instrumentene og korpset denne kvelden, og før de går hjem har vi som mål at de skal ha med seg sitt nye instrument hjem, forteller Fiskvik.

Hun har stor tro på at dette året blir langt bedre enn foregående år når det gjelder rekruttering. Interessen er allerede stor.

Selv om de kjente loppemarkedene i Skedsmohallen har måtte vike det siste halvannet året så har korpset klart seg gjennom pandemien med støtte fra det offentlige og andre snille samarbeidspartnere som har bidratt økonomisk.

Nå er det fult fokus fremover på utvikling av et av Norges beste skolekorps.

– Vi har høye ambosjoner og gleder oss til en mer normal hverdag, avslutter Fiskvik.