Gå til sidens hovedinnhold

Tour de Lørenskog – et foredrag på to hjul

Hva bygges i Lørenskog, hvorfor og hvordan blir det til slutt? Det hadde Lørenskog SV tatt mål av seg til å svare på da de nylig inviterte til sykkelsafari.

Søndag ettermiddag arrangerte Lørenskog SV sykkelsafari om stedsutvikling og byggeprosjekter i kommunen.

I vekslende vær fikk de oppmøtte en grundig innføring i historikk, dagens situasjon og framtidige prosjekter på Skårerødegården, Fjellhamar og Skårer syd. Det ble også tid til en tur innom den smått legendariske seksogfemti-kiosken på Fjellhamar, samt Elveparken, Hammer bru og Sørlihavna, skriver det lokale partilaget i et referat fra turen.

Rivende utvikling

– Vi ønsket å snakke om noe vi vet opptar innbyggerne. Mange har spørsmål om hvordan ulike deler av kommunen vil se ut om ett år eller tre år, hvor det kommer gågater eller barnehager, kort sagt hvordan det skal se her i framtida, forteller gruppeleder Nancy Gogstad.

På Skårerødegården fortalte nestleder Inger Dyrnes om en rivende utvikling med både boligbygging og næringsutvikling.

– Uteområdene er godt opparbeidet og det bilfrie området stort, så vi kan gjerne bo litt tett her på stasjonsbyen. Men at kommunen planlegger så få barnehageplasser i tilknytning til et så barnevennlig område, det skjønner ingen av oss småbarnsforeldre i nabolaget, sier hun.

På Fjellhamar fikk tilhørerne vite alt om byggingen av nye Fjellhamar skole, som ble vedtatt i siste kommunestyremøte. Planene for skolen har vært underutvikling i flere år, og med seks paralleller blir nye Fjellhamar barneskole landets største. I tillegg bygges det to svømmebasseng og flerbrukshall med mobil tribunekapasitet.

– Elitelaget i håndball vil ikke lenger trenge dispensasjon fra forbundet for å spille hjemmekamper utenfor bygda, slo Nancy Gogstad fast.

Regler for bokvalitet

Etter en flott tur gjennom Elveparken via Hammer bru og Sørlihavna, var turens siste stopp Skårer syd.

Nestleder i utvalg for klima, økologi og samferdsel, Joakim Sandvik Gulliksen, understreket at selv om noen i dag påstår at utbyggingen skjer ukontrollert, har det vært bred enighet i kommunestyret om de prosjektene som er vedtatt.

– Dette er det nye sentrumsområdet. Store deler av Skårersletta vil bli gågate, og Lørenskog hageby vil ha store, grønne uteområder rundt boligene. SV fikk i fjor gjennomslag for å utvikle retningslinjer for bokvalitet, nettopp for å sikre at alle boligene som bygges er gode å bo i uavhengig av prisklasse og antall kvadratmeter. Vi ser fram til at de blir behandlet på neste kommunestyremøte, forklarte han.

Kommentarer til denne saken