Gå til sidens hovedinnhold

Tor Mikkel Wara (Frp) går av som justisminister

Artikkelen er over 2 år gammel

Tor Mikkel Wara går av som justisminister. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

SISTE: Jon Georg Dale skal fortsette som justisminister inntil ny statsråd er utnevnt.

Etter knapt ett år i stolen er Tor Mikkel Wara den fjerde utnevnte justisministeren fra Frp som går av siden partiet kom i regjering i 2013.

Wara gikk ut i permisjon for snart to uker siden etter at PST tok ut siktelse mot hans samboer for å ha diktet opp en trusselhendelse utenfor parets bolig. Torsdag ble samboeren mistenkt for samtlige hendelser utenfor huset i kjølvannet av teateroppsetningen «Ways of seeing», der et bilde av boligen er brukt.

Wara ble utnevnt til justisminister i april i fjor etter at partifelle Sylvi Listhaug mistet stortingsflertallets tillit på grunn av et omstridt innlegg på Facebook.

I januar ble ansvaret for integreringspolitikken flyttet fra hans departement til Kunnskapsdepartementet.

PST: Waras samboer er mistenkt for alle hendelsene knyttet til familiens bolig

Basert på tekniske og taktiske bevis, har PST endret Laila Anita Bertheussens status fra fornærmet til mistenkt i samtlige hendelser knyttet til familiens hus.

– Rekken av hendelser, som startet med tilgrising av bolig og mulig forsøk på å tenne på en bil 6. desember i fjor, sees i sammenheng med hverandre, skriver PST, som sendte en oppdatert status i saken klokken 14.25 torsdag.

Saken har høyeste prioritet hos PST, som samarbeider med Kripos og Oslo politidistrikt om saken. Riksadvokaten er orientert om sakens utvikling.

Erna Solberg og Tor Mikkel Wara møter pressen

Statsminister Erna Solberg (H) og Tor Mikkel Wara (Frp) har innkalt til en pressekonferanse. Wara har hatt permisjon som justisminister siden 10. mars.

Wara gikk ut i permisjon samme dag som hans samboer ble siktet av politiet for å ha diktet opp en straffbar handling.

Wara har ikke søkt om forlengelse av permisjonen, har NTB tidligere fått opplyst.

Statsråder kan ifølge reglene få inntil to ukers velferdspermisjon med lønn hvert kalenderår. Wara kan få forlenget permisjonen, men da uten lønn.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har fungert som justisminister i Waras permisjon.

(NTB)

Kommentarer til denne saken