Høsten er årsiden for å virkelig kose seg med fargefotografering. Gulfargen på bladene, den kalde, litt blå lufta og den brune bakken med streif av grønt og rødt gjør høsten til en fantastisk tid å ta bilder på.

Her er noen tips til deg for å kunne ta bedre bilder av den vakre årstiden:

1. Høsten gir skarpe farger og lange skygger. Kontrasten kommer godt frem. Utforsk skyggene når sola står lavt på himmelen.

2. Hva med portrettfotografering i høstlyset? Du får en magisk stemning i alle de fargerike bladene. Ta bilder i motlys og bruk blits.

3. Finn ditt favorittsted der du fotograferer samme motiv under ulike lysforhold. Lyset er best enten tidlig om morgenen eller når det begynner å mørkne på kvelden.

4. Tåke om høsten er gjerne vakrere enn folk tenker over. Ta med kameraet til et vann tidlig om morgenen og fotografer! Resultatet blir gjerne trolsk eller abstrakt. Du vil bli overrasket over effekten tåka gir deg.

5. Ta med kameraet på tur i skogen eller i fjellet, og let etter motiver man gjerne ikke ser ved første øyekast.

6. Lek med høstblader. Noe som kan gi mange gode motiver, er å samle en haug med høstblader og plassere barnet ditt opp i det. En annen variant er å kaste løvet opp i lufta og la det dale ned foran ansiktet til poden din. Du kan få noen morsomme portretter.

7. Stativ: Bruk gjerne stativ når du er ute å fotograferer om høsten . Dårligere lys og tidligere skumring gjør at du må gå ned på lukkertiden og riskoen for bevegelses - uskarphet i bildet er stor.

8. Eksperimenter med lang lukkertid: Det kan blåse mye på høsten og det er viktig å utnytte. Vinden gir også mange muligheter til gode naturbilder. Sett kameraet på stativ eller legg det på bakken. Still inn kameraet på manuelt og prøv deg frem med lang lukkeråpning på kamera. Still inn blenderåpning på f/8 til f/16. Prøv deg frem med lukkertid på 1/15 sekund. Fokuser på bladene eller trærne i forgrunn og trykk på utløserknappen. Effekten av bladene eller greinene som beveger seg i bildet kan bli prikken over i-en i et ellers kanskje litt kjedelig motiv.

Ut og jakte på fine høstfarger, folkens.