I Norge er over 1,8 millioner mennesker over 18 år på Instagram. Av dem er 60 % kvinner. Vi blir bare flere og flere som bruker sosiale medier aktivt.

Det fine med instagram er at du har en kanal der du legger ut dine bilder. Det kan være private bilder, eller andre ting du er opptatt av. Mange blir mer interessert i foto etter at de har lagt ut sitt første bilde på instagram.

Litt av spenningen med instagram er at du tar et bilde, legger det ut - og får «likes».

Her er noen tips til deg som vil at Instagram-kontoen din skal se bedre ut:

1. Tenk mer på motivet enn det fototekniske.

2. Du lærer mye av å følge andre på Instagram.

3. Sett av noen minutter hver dag til å legge ut et bilde. Se deg rundt, let etter spesielle motiver og

eksperimenter.

4. Ta mange eksponeringer så har du flere bilder å velge i. Plukk ut det beste, og unngå å legg ut for mange like motiver. Det blir kjedelig for dine følgere.

5. Lek litt med det samme motivet, og vips så har du tatt noe helt annet.

6. Finn ett enkelt bildebehandlingsprogram. Prøv deg frem med forskjellige foto-apper. Test ut forskjellige presets, på Instagram er det ganske vanlig å overdrive bildebehandlingen med filtre og HDR-effekt.

7. Fotografer når du ser at lyset blir fint. Gjerne når sola er på vei opp eller ned. Lek med skygger.

8. Klarer du å fortelle en historie med bildene dine, så er det bra. Tenk variasjoner i bildene dine. Gå tett, få med en fin bakgrunn, legg deg på bakken, eller klatre opp på en høyde.

Mona Andersson fra Lillestrøm, bedre kjent som «Visuelin» på Instagram, har 48.000 følgere. Her gir hun deg noen gode fotoråd:

Godt lys – alltid viktig. Gå gjerne utendørs for å få mest mulig lys. Min erfaring er at skyet vær er enklest for et godt resultat.

«Crop to highlight». Kutt bildene for å fremheve det du ønsker. Rett opp bilder slik at det blir godt og naturlig å se på for øyet.

Bruk redigeringsprogrammer på mobilen. Jeg bruker mye Snapseed, VSCO & Photoshop Ekspress. Ikke overdriv redigeringen – bildene skal se naturlig ut.

Skap stemning i bildene – det optimale er at seeren får en følelse når de ser bildet ditt.

Ha alltid mobilen tilgjengelig – du vet aldri når ditt fineste motiv dukker opp. Vær våken – kikk rundt deg.

Varier motivene dine – det blir mer spennende å følge deg på Instagram da.