TOMS FOTOTIPS

Til alle dere som blogger og som ønsker å heve standarden på bildene dere legger ut på hjemmesiden.

Her er noen geniale og enkle tips:

Stativ: Tar du ofte bilder av deg selv, så er det veldig greit med et stativ. Kjøp en fjernkontroll, så slipper du å gå fram og tilbake mellom hver eksponering. Fotograferer du i dårlig lys, hjelper det å sette kameraet på et stativ. Du slipper bevegelse-uskarphet som du ofte får når du håndholder kameraet.

Makro: Hvis du pleier å legge ut bilder av produkter på hjemmesiden din, så blir bildene mye bedre hvis du bruker en makrolinse. Du kommer nærmere produktet du fotograferer og bildet blir mye skarpere. Det ser veldig profesjonellt ut.

Alle som tar bilder vil ha et så bra lys som mulig. Det billigste alternativet er å bruke naturlig lys fra et vindu, eller at du fotografer utendørs. Hvis du ønsker å gå til innkjøp av studioblitser så er jo det en mulighet. Men det er noen ulemper. Du må rigge til mye mer, du er nødt til å vite hvordan lampene fungerer og hvordan du får best mulig lys. Dessuten krever det en del plass.

Hvis du ikke har en ensfarget vegg som kan duge som bakgrunn koster det ikke all verden og kjøpe en enkel hvit eller svart bakgrunn. Den er sammenleggbar og du kan lett flytte den rundt på jakt etter det beste lyset.

Billedbehandling: Bildene blir vesentlig bedre. Lightroom og Photoshop fra Adobe koster litt og er ikke enkle å starte med. «Google Foto» og «paint.net» er derimot gratis og enklere å bruke. Med google foto laster du opp bildene dine og redigerer direkte på internett. «paint.net» er litt mer avansert, og ligner litt på billigversjonen til Adobe Photoshop, Elements.

Med et bildebehandlingsprogram kan du prøve deg litt fram. Se hva som funker. Jeg pleier å lysne litt i bildet hvis bildet er for mørkt. Så øker jeg kontrasten i bildet. Bildene er som regel for blasse. Det kan være en fin effekt å legge til mer svart i bildet. Da får du mer smell. Er bildene dine for gule, så kan du enkelt redusere gulfargen litt. Jeg pleier også å skarpe bildet før jeg sender det fra meg.

Håper disse tipsene kan være til nytte for deg!