Gå til sidens hovedinnhold

– Beslaget er betydelig

Artikkelen er over 6 år gammel

LILLESTRØM: Romerike politidistrikt varsler at de vil bruke lang tid på etterforskingen mot Tommy Sharif.

– Arbeidet så langt, viser at det vil ta tid før saken er klar, opplyser politiadvokat i Romerike politidistrikt, Charlotte Visdal Benneche via en pressemelding fredag ettermiddag.

Tommy Sharif og broren ble pågrepet 16. juni, etter mistanker om bounndragelser, skattesvik og heleri. Brødrene ble løslatt dagen etter.

Politiet har siden pågripelsene og razziaene – der det blant annet ble brukt valutahund på jakt etter penger – gått gjennom det beslaglagte materialet.

– Beslaget er betydelig. Store papir- og databeslag medfører at det er en omfangsrik jobb å få oversikt over og kartlagt innholdet. Det vil derfor ta tid før vi har gjennomgått alt, opplyser Benneche.

Politiet samarbeider med Skatt Øst og bostyrer Christian Lundin i etterforskingen.

– Så langt har politiet ikke funnet serveren hvor det blant annet skal befinne seg regnskapsmateriale som antas å være av betydning for saken. Politiet er fortsatt interessert i tips, sier Benneche.

Da konkursbehandlingen startet i Nedre Romerike tingrett, ble Sharif pålagt å levere serveren innen mandag denne uka.

Fakta

  • Tommy Sharifs tilsammen ni selskaper er gått konkurs i løpet av våren.
  • Bostyret beskriver de økonomiske forholdene i selskapene som svært uoversiktelige. Det er avdekket av Sharif har tatt millionbeløp fra selskapene forut for konkursene.
  • Politiet har siktet Sharif for grove bounndragelser og har innledet etterforskning.