Gå til sidens hovedinnhold

Tok klubben tilbake

Gamleguttas seier i LSK:

Artikkelen er over 6 år gammel

ÅRÅSEN: Owe Halvorsen vant en brakseier og ble valgt til ny leder i LSK. I en høydramatisk avslutning ble Odd-Iver Pellfoch nytt styremedlem med 50 mot 49 stemmer.

Slik ble det hele gamleguttas brakseier etter ett av de mest turbulente årene i LSKs 98-årige historie.

Det var åpenbart at medlemmer med lang fartstid var lei av bråk og intriger og ville ha inn sine folk for må få ro i klubben.

Samtidig må det sies at valgkomiteen gikk på et sviende nederlag. De fikk ikke til de forandringene de mente var det rette for klubben.

Overlegen

Som nevnt i RB torsdag, kom det benkeforslag på Owe Halvorsen som leder. Han vant en overlegen seier mot Geir-Tore Nielsen med 76 mot 25 stemmer.

Det var åpenbart at hans innlegg om Åråsen Eiendom og LSK-hallen om hvor viktig det var at eiendommene var i LSKs eie var den rette medisin for alle som i fjor var redd for at stadion skulle bli solgt.

– Åråsen Eiendom var i hele 2014 nevnt som LSKs store problem. Det er riktig. Vi har stor gjeld, men inntekter som kan håndtere den. I løpet av sju år har vi tilført klubben 28 millioner og nedbetalt 62 millioner i gjeld. Vi får nye inntekter dette året. Jeg kan forsikre om Åråsen Eiendom er i god balanse, sa Owe Halvorsen.

Det var akkurat det et stort flertall av medlemmene ønsket å høre. Mot en slikt innlegg hadde Geir-Tore Nielsen lite å stille opp.

Kampvotering

Den siste styreplassen ble en ordentlig kampvotering. Det var åpenbart at tidligere banksjef Nielsen hadde sine støttespillere.

Med to blanke stemmer avgitt vant Odd-Iver Pellfoch med en eneste stemme. Det var et øyeblikk tvil om at mindretallet ville godta avstemningen, så tett som det var.

Geir Tore Nielsen har likevel såpass stor støtte i LSK at han meget vel kan komme inn ved neste korsvei.

Årsmøtet stemte ned et forslag om å redusere antall styremedlemmer fra åtte til seks.

Det nye styret:

Owe Halvorsen (leder), Bjørnar Sollie (nestleder). Henning Harborg, Tina Svensson Grønlund, Per Christian Eidevik, Odd-Iver Pellfoch, Nordis Vik Olaussen og Bjarne Sognnæs (alle styremedlemmer).

SE LSK-SARPSBORG 08 DIREKTE PÅ RB.NO LØRDAG KL. 14.00!

HER KAN DU SE NY UTGAVE AV PROGRAMMET BAK MÅL:
(blant annet med LSKs mterialforvalter Per Svendsen som gjest)

Kommentarer til denne saken