Gå til sidens hovedinnhold

Tok fire ruskjørere på kort tid

Hektisk for politiet på Øvre Romerike lørdag.

I løpet av noen få timer lørdag stoppet politiet hele fire ruskjørere. Tre ved Kløfta og en på Ringvegen på Jessheim.

– En patrulje stanset en bil på E16 ved Kløfta hvor fører var ruset. Han ble tatt med til legevakta for prøver og det ble også funnet mindre mengder narkotika i bilen. Mannen i 40-årene får førerkortet beslaglagt og blir anmeldt for forholdene, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

Ved en rundkjøring på Jessheim klokka 12.18 kom en politipatrulje tilfeldigvis over en bil som hadde kjørt ut ved rundkjøringen. Også her var føreren av bilen ruset.

– Han blåste over lovlig verdi og ble også kjørt til legevakten for blodprøve. Mannen i 60-årene blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt, sier Aas.

Litt senere på ettermiddagen stoppet politiet to nye ruspåvirkede sjåfører på Kløfta.

– En mann i 40-årene fra Oslo fremsto ruset og det ble funnet mindre mengder narkotika i bilen. Også han ble tatt med til legevakta for ytterligere prøver. Han blir anmeldt for dette og fikk førerkortet beslaglagt. Litt senere kom en annen patrulje over nok en mann i 40-årene fra Oslo. Han blåste til over lovlig verdi. Også her endte det med førerkortbeslag og politiet oppretter sak, sier Aas.

Kommentarer til denne saken