Gå til sidens hovedinnhold

To nye personer siktet etter skyteepisoden

Politiet har siktet ytterligere to personer etter skuddene som ble avfyrt mot en bil i Lørenskog i midten av juli.

Begge skal være siktet for medvirkning til drapsforsøk etter at det ble avfyrt skudd på åpen gate mot en bil i Lørenskog.

– Politiet har etterforsket bredt både teknisk og taktisk. Dette har medført at ytterligere to personer har fått status som siktet, skriver politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Øst politidistrikt til VG som først omtalte de nye siktelsene.

Lette etter medhjelpere

Fra før av er en mann i 30-årene pågrepet og siktet drapsforsøk.

– Min klient har opplyst til politiet at han ikke erkjenner straffskyld, fortalte mannens forsvarer Øyvind Bratlien til Romerikes Blad i forrige uke.

Politiet har likevel til tross for denne siktelsen vært åpne på at de har undersøkt om det kan være andre personer som har vært delaktige før, under eller etter hendelsen.

– Til selve handlingen er det nok ikke flere involverte, men vi undersøker om det har vært medhjelpere eller andre delaktige i saken som helhet, sa politiinspektør Ove Furseth, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning en knapp uke etter skyteepisoden.

VG: Siktede knyttes til bil

VG skriver at de har opplysninger om at den ene mannen som nå er siktet i saken, knyttes til en bil som politiet mener er blitt brukt av gjerningsmannen til å flykte fra stedet.

Dette skal være en hvit golf, som ble etterlyst i kjølvannet av skytingen.

Knyttes til konflikt

Som RB tidligere har skrevet er politiets hovedhypotese at skyteepisoden knyttes til en langvarig konflikt mellom to familier. Politiet har opplyst at det er en relasjon mellom den de mener har skutt og vedkommende det ble skutt mot.

Les også

Politiets teori etter skytingen: Langvarig konflikt mellom to familier