– Vi fikk inn melding fra en vekter på Strømmen storsenter klokken 17.12. Da hadde han stoppet to svenske kvinner etter mistanke om at de forsøkte å svindle en butikk for et større beløp, forteller Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Politiet dro til kjøpesenteret og fikk kontakt med de to damene. Resultatet ble pågripelse og ransaking av bilen som de to mistenkte hadde kjørt.

– Det viste seg at de hadde varer i bilen som fremstår som nystjålet fra senteret. Vi har sett gjennom kameraopptak, og de har vært innom flere butikker og tatt med seg gjenstander før de ble stanset. De har blant annet vært innom en lekebutikk på senteret, forteller Sveen.

De to damene har blitt pågrepet og det opprettes sak.

– Det kan se ut som de har holdt på en stund, og fått med seg litt. Det fremstår også som organisert kriminalitet, det er nok ikke første gang de gjør dette. Dette er blant tingene vi ønsker å finne mer ut om, og derfor har vi gått til pågripelse. I mellomtiden skal vi også bistå med å tilbakeføre de stjålne gjenstandene til de respektive butikkene, opplyser Sveen.