Til dere unge som akkurat har tatt deres første boliglån og er endelig eier av deres egen bolig. Gleden er stor, det er mange bak dere på vei. Dette er ikke enkelt med dagens krav om egenkapital.

Men har dere fått det til, kan dere være stolte. Det vil også komme noen hindringer i veien for dere, dessverre. Renter på boliglånet er en ting, kanskje den største utgiften. Den er stigende.

I dag har vi svært høye strømpriser, matvareprisen øker, og drivstoffprisen er også svært høy.

Jeg er selv en eldre kar og har vært med på renteøkninger som er langt høyere enn i dag. Vi drømte ikke om boligpriser som vi nå ser.

Det er politiske partier i Lørenskog som nå ønsker å innføre eiendomskatt. Dere som er unge og akkurat kommet inn i boligmarkedet, eller dere som er på vei inn, må ta dette inn i deres økonomiske planlegging.

Hvis dette blir innført, blir det enda vanskeligere å komme inn i boligmarkedet. Bankene vil ta høyde for en større måndlig utgift. Vi snakker om en kostnad på mange tusen kroner i året, som er en tilleggskatt til alt annet.

Jeg antar at det vil komme et svar på dette innlegget fra enkelte partier.

De vil si at de kan hjelpe med økt bostøtte eller mer sosialhjelp. For at du skal kunne få denne hjelpen, er du antagelig ikke førstegangskjøper av bolig.

Kristian Arntzen, foreløpig politisk uavhengig, Lørenskog