Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere MC-medlemmer dømt til 13 og 14 års fengsel for drap i Asker i 2017

Artikkelen er over 2 år gammel

En MC-klubb på Romerike er svært sentral i saken.

To menn på 29 og 34 år er dømt til henholdsvis 14 og 13 års fengsel for å ha drept et tidligere medlem av deres daværende MC-klubb i Asker i januar 2017. Det melder TV 2.

I tillegg må de to mennene betale 200.000 kroner i erstatning til 31-åringens etterlatte. Avdødes mor har været til stede under hele rettssaken, skriver kanalen.

Politiet mener 31-åringen var i konflikt med medlemmer i MC-klubben Rock Machine før han ble drept. Totalt var sju menn tiltalt i saken – og fire av dem er bosatt på Romerike.

31-åringen skal ha blitt utsatt for omfattende vold, blant annet med en vektstang, og mistet livet som følge av omfattende hodeskader.

Etter drapet 22. januar i fjor ble de nå drapsdømte mennene kjørt til en bopel på Jessheim, ifølge politiet. De skal ha fått nye klær, og kastet de blodige klærne de hadde på seg.

MC-lederen ga «Sjåføren» en sprayflaske med vaskemiddel, slik at han kunne vaske bort blod fra bilen.

Et par timer senere sjekket de to drapstiltalte inn på Comfort Hotel Runway på Gardermoen under falske navn.

Dagen etter oppsøkte MC-lederen de drapstiltalte på hotellet, og hentet MC-vester. Han tok dem med seg og gjemte dem i sitt hjem på Jessheim, Påtalemyndigheten mener vestene kunne hatt betydning som bevis i drapssaken, skriver Budstikka.

Les også

MC-drapet: Vasket bort blodet på Jessheim

Les også

Politiet: Dro til Jessheim etter MC-drapet

 

Les også

Drapsjakt i lokal MC-klubb

 

Kommentarer til denne saken