Gå til sidens hovedinnhold

Tiden pulserer og mørket vandrer inn!

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

PAX er en urban fantasy-serie på totalt ti bøker. De er skrevet av Åsa Larsson og Ingella Korsell og komplimentert av Henrik Jonssons illustrasjoner. Første bok «Nidstangen», ble utgitt på norsk av Gyldendal i 2015.

Vi møter brødrene Alrik og Viggo som har flyttet til et fosterhjem i den søvnige småbyen Mariefred i Sverige. Med sin sårbare bakgrunn blir guttene et lett offer for skolens «bad boys». Etterhvert begynner det å skje skremmende og underlige ting i Mariefred. Brødrene dras inn i kampen mellom det gode og det onde og må hanskes med alt fra magiske vesener, en nidstang på avveie og ei grusom svartheks.

 Serien suger deg raskt inn i historien. Spenningen holder deg i sin hule hånd gjennom det hele, ispedd noen små pustepauser. Dialogene og språket for øvrig er ungdommelig, friskt og byr på masse humor. Karakterene er komplekse og troverdige og byr også på dypere enn spenning og humor. For dette er også historien om sterke søskenbånd, sår som må leges, og lengselen etter et sted å kalle hjemme.

 Serien passer for barn på mellomtrinnet. Les den gjerne høyt sammen.

 Jeg er sikker på at både små og store vil la seg fengsle av dette.

Kommentarer til denne saken