Gå til sidens hovedinnhold

Ti personer fortsatt savnet: – Det er barn blant de savnede

Øst politidistrikt opplyser onsdag kveld at det fortsatt er ti personer som er savnet etter leirskredet i Gjerdrum.

Oppdatering: Rundt klokka 22.30 opplyser politiet at det nå er ti personer som er savnet etter det store leirskredet i Gjerdrum.

– Jeg har ikke kjennskap til at personene det er gjort rede for har skader. Det er fortsatt håp om å finne folk i live, og vi kommer til å fortsette redningsaksjonen gjennom natta, opplyser innsatsleder Dag André Sylju på stedet.

Klokka 19.51 fikk Romerikes Blad opplyst at det var 11 personer det ikke var gjort rede for.

– Samtidig som vi arbeider aktivt i selve rasområdet, jobber vi med å registrere personer. I den prosessen har man nå funnet ut at det nå gjenstår 11 personer det ikke er gjort rede for, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

En av de siste personene som har kommet til rette, skal ha blitt funnet på sykehus.

– Innledningsvis var det en del som ble kjørt til sykehus av ambulanse. Nå har vi ettergått disse og fått registrert en person som er på sykehus med lettere skader, forklarer Sveen.

Han har ellers ingen ny informasjon om skadde.

Kvinner, menn og barn

– Det er kvinner og menn i forskjellige aldre som har tilhørighet til husene. Det er barn blant de savnede, sa innsatsleder Roger Pettersen i Øst politidistrikt i en pressebrifing klokka 18.10.

Selv om tallet på antall savnede nå er gått ned fra 26 som det meldt om tidligere onsdag, kan ikke politiet utelukke at tallet vil gå ned eller opp i løpet av kvelden og natten.

– Tallet er 15, men det kan endre seg. Det jobbes iherdig med å kartlegge og snakke med personer som er berørt av skredet, fortsetter innsatslederen.

Senere meldte TV 2 at tallet er gått ytterligere ned til 12 personer, og nå er tallet altså ti.

Han er likevel klar på at de fortsatt leter etter overlevende i skredområdet.

– Vi har stått i en utfordrende dag og et utfordrende oppdrag. Vi leter fortsatt etter overlevende, påpeker han overfor pressen.

Søker i rasområdet

I den såkalte «røde sonen», har nødetatene de siste timene gått inn med mannskaper. I løpet av kvelden har redningsmannskapene nå gått over i en mer «overvåkende» fase, ettersom det er blitt mørkt.

– Selve rasområdet er vurdert som farlig for letemannskaper. Vi vil nå benytte helikoptre og droner samt stasjonære kameraer, mens vi vil ha mannskaper i den delen av raset som anses som trygt, forklarer operasjonsleder Sveen.

– Tanken er at dersom noen befinner seg i rasområdet, skal man kunne fange opp det, legger han til.

Tidligere på kvelden ble flere hus gjennomsøkt.

– Vi jobber fortsatt i rød sone. Det vil si der raset har gått. Mannskaper gjennomsøker nå deler av to-tre hus for å se om vi finner noen inne i disse bygningene. Dette er hus som har kommet fra boligområdet der raset har gått, forklarer Pettersen.

– Hvordan er skadene på husene?

– Det er rester av hus, seksjoner av hus. Ødeleggelsene er massive, svarer innsatslederen.

Samtidig som søket pågår i rasområdet, kartlegger politiet hvem som har bodd i hvilke boenheter.

Minst sju hus har ramlet ut

I løpet av dagen er det tre hus som har ramlet ut. NVE gikk tidligere onsdag ut og fortalte at det fortsatt var bevegelse i området og at de ikke hadde kontroll.

Sent onsdag kveld melder politiet at ytterligere fire hus har blitt tatt av skredet.

Kommentarer til denne saken