Gå til sidens hovedinnhold

Thriller fra den engelske landsbygda

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

S.J. Bolton
Høstoffer 588 sider.
2010


Mange av oss kjenner den engelske landsbygda med vakre daler og lyngheier, fra Tv-serier som f.eks. Heartbeat eller krim serien Lewis, og gjennom forfattere som Bronte-søstrene og Agatha Christie.
I denne boka skal vi til den lille landsdbyen Heptoncloug, oppe i lyngheiene i England. Her bygger den unge familien Fletcher drømmehuset og flytter inn med to gutter og en liten jente.
Huset ligger ved en og kirkegård og det blir en naturlig lekeplass for guttene. Dette må jo være drømmestedet, for de er jo velkommen i den lille landsbyen eller?

Det tar ikke så lang tid før familien stiller seg dette spørsmålet, til å begynne med er det små ting de ikke helt kan sette fingeren på.

Den eldste sønnen Tom føler at det alltid er noe/eller noen som følger med på familien, og er det bare han som ser den lille jenta som leker på kirkegården? Plutselig er hun der, og like fort er hun borte, er det bare en fantasi?

De voksne rundt Tom skjønner først alvoret når barna i Fletcherfamilien er i fare! Hvem i landsbyen kan familien egentlig stole på? Ønsker noen virkelig å skade eller drive bort familien?
Som lesere får vi avdekket lag på lag av landsbyens hemmeligheter. Til slutt står vi igjen med den beksvarte og sjokkerende sannheten.
Men før vi når dit har Bolton tatt oss gjennom en handlingsmetta thriller med en dyster stemning og hvor uhyggen skrus til hakk for hakk gjennom hele boka. Vi blir kjent med flere av innbyggerne i landsbyen, alle med sine historier, disse skildrer forfatteren troverdig og godt.

Når boka i tillegg har en god dose med høstmørke, vind og regn, så har du, etter min mening, en bok det er umulig å legge fra seg og som holder spenningen til siste side!

Tips! Ikke sitt alene i høstmørke å les denne boka hvis du er lettskremt!

Den engelske forfatteren S.J. Bolton har gått litt under min radar, frem til jeg plukket opp boka Høstoffer. I England kalles hun krimdronningen og hylles som en av Storbritannias store krimforfattere.
Hun har skrevet enkeltstående thrillere som bla. Høstoffer. I tillegg har hun skrevet serien om etterforskeren Lacey Flint. Fire av bøkene i denne serien er oversatt til norsk.

Kommentarer til denne saken