Gå til sidens hovedinnhold

Thea banket til mot verdensstjernene

Artikkelen er over 2 år gammel

Først kvalifiserte Thea Louise Stjernesund (21) seg til finaleomgangen i sin verdensdebut. Så tråkket hun til og klatret 15 plasser i finalen og endte på 9. plass.

I første omgang i åpningsrennet i storslalåm i østerrikske Sölden kjørte Lillestrøm-jenta inn til 24. plass.

Men det skulle komme mer fra 21-åringen som for første gang stilte til start mot de beste i verden. I finaleomgangen klinket hun til og kjørte inn til suveren ledertid med 23 jenter igjen på start.

Hun ble sittende lenge i lederstolen. Først da lagvenninnen Kristin Lysdahl kom inn og slo henne som den åttende beste fra første omgang måtte hun vike.

– Det var uventet, men veldig moro. I stolen var det varmt sete og helt herlig å sitte, sa Thea Louise Stjernesund til NRK med et stort smil om munnen.

– Så nervøs at jeg fra kvalm

Mellom de to omgangene var hun ikke like godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg var så sint på meg selv etter førsteomgang fordi jeg var passiv. På start var så nervøs på start at jeg var kvalm, sier Thea Louise Stjernesund til NRK.

Men de nervene hun hadde før sin første omgang på dette nivået var tydeligvis borte før andreomgangen. I sin egen debut blant de beste alpinjentene i verden kjørte hun inn til den nest beste omgangstiden i finalen og klatret 15 plasser.

Bare den franske vinneren Tessa Worley kjørte raskere enn Stjernesund i finaleomgangen.

Les også

Lørdag får Thea (21) oppfylt drømmen: – Jeg kan nesten ikke vente

Fire norske topp-10

Det var ikke bare Stjernesund som viste seg fram av de norske jentene. Hele fire norske endte blant de ti beste.

Ragnhild Mowinckel var best og endte på delt 5. plass. Kristin Lysdahl tok 8. plassen, Stjernesund ble nummer ni, mens Kristine Gjelsten Haugen kjørte inn til 10. plass.

Den norske jenta jobbet seg likevel inn igjen og klarte å kjøre inn til samme tid som Stephanie Brunner, som hadde tatt ledelsen på forrige startnummer.

Les også

Jernkvinnen

Mowinckel ble til slutt nummer fem i verdenscupåpningen, mens franske Tessa Worley kjørte seg opp fra tredjeplass til seier.

Ragnhild Mowinckel har utviklet seg til å bli kanskje Norges største profil på kvinnesiden i alpint. 26-åringen tok sin første verdenscupseier forrige sesong og fulgte opp med to sølv under OL i Pyeongchang.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken