– Jeg vet ikke om han er der i dag, men jeg kan bekrefte at han var i Eidsvoll mandag.
Det sier Martin Hinsch, pressekontakt i Discovery Norge.
Den velkjente karakteren hadde tatt turen til grunnlovskommunen i forbindelse med innspillingen av den norske versjonen av Top Gear, som kommer på TV Norge i løpet av 2020.
Det var EUB som først omtalte saken.
Hinsch ønsker ikke å si hvorfor The Stig var på akkurat Eidsvoll, men røper at innspillingen denne uken vil foregå på strekningen mellom Eidsvoll og Lillehammer.
– Det er en naturlig strekning for oss å lage et program om.

Et stort mysterium

Hvem som befinner seg bak hjelmen og den hvite kjøredressen, er det også svært vanskelig å få svar på, selv ikke når RB prøver å spørre om det har vært vanskelig å finne en norsk utgave av den mystiske personen.

– Jeg gir ingen kommentarer om The Stig, uansett hvor mye dere spør, sier han og ler.

Den faktiske identiteten til mannen bak hjelmen, har vært et stort mysterium i mange år. Foreløpig er det kun to personer som har stått fram, etter å ha hatt rollen. Den første var Perry McCarty, som ble avslørt etter bare ett år. Han kjørte da i en sort kjøredress og ble etter avsløringen «drept» av serieskaperne.

Deretter ankom The Stig i en hvit kjøredress. En rolle som ble spilt av Ben Collins fra 2003 til 2010. Han avslørte rolle selv i boka The Man in the White Suit, noe som førte til en lang rettssak mellom BBC og Collins selv. I 2009 hadde også den tidligere Formel 1-sjåføren Michael Schumacher rollen, da Ferrari ikke vil la noen andre kjøre en Ferrarri FXX på programmets testbane.

Etter dette er det ikke kjent hvem som har hatt rollen.

Har du sett The Stig på Romerike? Send bilde til tips@rb.no.