LØRENSKOG

– Det er rart at broren min er en konkurrent i denne konkurransen. Jeg håper selvsagt at jeg vinner, men det er fint om Edvard vinner også, sier Solveig Synnes (9).

Hun har spilt saksofon i snart to år, og går på Lørenskogs musikk- og kulturskole. I går deltok hun i kampen om å få Ungdommens Musikkpris i Lørenskog. Det er en talentkonkurranse for barn og unge i regi av Lørenskog musikkråd. Deltakerne spiller ett stykke for en jury, og blir vurdert etter hvor flinke de er. De som vinner får pengepremier som varierer for de ulike aldersklassene. Resultatene blir først kunngjort 26. april.

Ønsker seg flygel

Solveig forteller at hun har øvd mye fram til denne konkurransen, og det gjorde at hun ikke var nervøs.

Broren hennes Edvard Synnes (11) spiller piano. Han kom på tredje plass i konkurransen i fjor, men håper å nå helt til topps i år. Edvard meldte seg på, fordi han ville vinne penger.

Han forteller ivrig at vinneren får 1000 kroner, og at andre- og tredjeplassen får 750 og 500 kroner. Han vet hva han vil spare til dersom han vinner.

– Jeg har lyst på et eget flygel, men jeg må nok spare lenge før jeg får råd til det, sier han og smiler.

Rekordstor påmelding

Marit S. Andersen er leder av Lørenskog musikkråd, og hun synes det er morsomt å få bidra til at unge musikanter og sangere får prøve seg i denne konkurransen.

– De unge får både prøvd seg på å spille en konsert for et publikum, samtidig som de må øve for å bli så gode at de kan konkurrere. Det er flott å kunne premiere dyktige musikktalenter, sier Andersen.

Hun forteller at pengepremiene til denne konkurransen er overskudd fra spilleautomater.

I år var det over 60 deltakere som hadde meldt seg på Ungdommens musikkpris, noe som er rekord. Dermed førte det til at deltakerne måtte deles opp i puljer. I går opptrådte barn på barneskoletrinnet, mens i kveld er det ungdomsskole- og videregående trinnet som står for tur.

Øker selvtilliten

Lørenskog musikk- og kulturskole samarbeider tett med Lørenskog musikkråd om denne prisen, og mange av deltakerne er fra kultur- og musikkskolen. Rektor Turid Engelsrud ved skolen synes at en slik konkurranse er nyttig.

– Jeg tror det gjør noe med selvtilliten til de unge å delta. De blir mye tryggere på seg selv, og de har det gøy på scenen, sier Engelsrud.

Hun forteller at det har vært en stor nivåøkning på deltakerne fra i fjor.

Det kunne jurymedlemmene Tine Johnsgaard, Arild Storaas og Rune Thieme også bekrefte.

– Vi har en tøff jobb. Det er mange dyktige deltakere med her, men det er noen som utmerker seg mer enn andre, uttaler de hemmelighetsfullt.

Se bildeserie på rb.no

Mandag 26.mars, Kjenn samfunnssal: Ungdommens musikkpris- ungdomsskoletrinnet og videregående skole