Fredag ettermiddag rykket politiet ut til nok en hendelse som involverte fyrverkeri og ungdommer. Nå ber de foresatte snakke med barna sine.

Fem hendelser

– Dette stjeler av beredskapen når vi stadig vekk må sende brannvesen og politi til steder hvor det avfyres fyrverkeri innendørs, sier oppdragsleder Randi Nymoen-Jahren i Øst politidistrikt til RB.

Dagens hendelse fant sted på Vormsund Ungdomsskole, hvor ungdommer hadde avfyrt fyrverkeri inne på toalettet. Når Romerikes Blad snakker med oppdragslederen har politiet nettopp kommet til stedet og prater med rektor.

Dagens hendelse er den femte hendelsen denne uka. I Nittedal har Bjertnes skole hatt tre fyrverkeri-hendelser de siste dagene. Torsdag var det en lignende hendelse i Sørumsand.

Alvorlige konsekvenser

Nymoen-Jahren forstår at ungdommen ikke ser konsekvensene av handlingene sine, men mener de foresatte har en jobb å gjøre for å få frem de potensielle konsekvensene.

– Det kan bli brann, det kan bli skader, du kan ødelegge hørselen din, og det tror jeg ikke de har tenkt på.

– I verste fall kan nødetatene stå på en sånn melding også skjer en større hendelse et stykke unna, som vi i ytterste konsekvens ikke når frem til på grunn av dette.