Gå til sidens hovedinnhold

Tenker ikke på forfallene: – Det er de friske som skal ut og levere

I bortekampen mot Odd mangler Geir Bakke tre av spillerne som har vært faste førstevalg. Det er ikke noe som bekymrer LSK-treneren.

Mads Hedenstad Christiansen var ute med brudd i hånda allerede før forrige kamp. Til kampen mot Odd i Skien må LSK også unnvære Espen Garnås (karantene) og Kaan Kairinen (fotskade).

– Det er karantener og skader som vil dukke opp, men det er de friske som skal ut og levere, sier Geir Bakke.

Å holde hele troppen klar er noe de har jobbet bevisst med.

– Vi har jobbet mye med at vi skal holde hele gruppa så høyt oppe som mulig hele veien og at de skal hjelpe hverandre med det. Den kulturen er det spillergruppa innenfra som er den sterkeste drivkraften for. Respekten de som får mye spilletid har for de som ikke får så mye spilletid, er avgjørende. Det samme er det motsatt vei. Slik at vi kan holde høyt nok nivå i hverdagen til at de som plutselig får muligheten er klare når det er deres tur, mener LSK-treneren.

FØR AVSPARK: Få siste nytt før Odd-LSK

Les også

LSK-statistikk 2021

– Tror de gleder seg

I Skien er det to av spillerne som har spilt lite som starter.

– Nå kommer Philip (Slørdahl) inn, og nå kommer Magnus (Knudsen) inn. Det blir spennende, og vi gleder oss til det. Jeg tror de gleder seg også, sier Bakke.

LSK møter et Odd som kommer fra en sterk og defensivt god kamp i Bodø (1-1). Det laget leverte mot Bodø/Glimt på bortebane er neppe spesielt aktuelt i kampforberedelsene til lørdagens kamp.

– Det var interessant å se hvordan de fikk med seg et sterkt poeng der, men vi tror ikke de vil gjøre det samme i denne kampen. Vi har sett de fleste kampene deres hjemme og hvordan de opptrer der, sier Bakke.

Les også

Har fått tilbake målet NFF «stjal» fra ham: – Viktig at jeg ikke mister målene mine

Han vet at Odd har prestert veldig ulikt denne sesongen.

– De er et lag som har et godt grunnspill, og når de er gode så er de gode og ruller på. Da er det stor entusiasme, motsatte bevegelser og et klassisk 4-3-3 med spisskompetanse. De kan komme med forskjellige typer lagoppstillinger. Vi må uansett håndtere det de kommer med.

Les også

Storebror Svendsen ser fram til brødremøtet: – Det kom som et sjokk da han fortalte om problemene sine

Kairinen undersøkes videre

Kaan Kairinen står over kampen mot Odd. Det ble gjort funn på bildene av hans vonde fot, og det er man fornøyd med på Åråsen fordi det er lettere å forholde seg til enn en smerte uten kjent årsak.

– Vi fikk svar på de bildene som ble tatt. Han skal til ny undersøkelse til uka. Det er ikke den samme skaden som sist, men den er i det samme området. Foreløpig vet ikke hvor lenge han vil være ute, men vi tror ikke det er langvarig, sier LSKs fysioterapeut Geir Kåsene.

Magnus Knudsen erstatter finnen, mens Philip Slørdahl kommer inn for Espen Garnås. Utover det stiller LSK med samme mannskap som mot Brann.

Les også

Et svakt LSK fikk smellen mange har ventet på – nå er det reaksjonen som betyr noe

Les også

Kairinen må ta bilde av trøblete fot: – Det føles ikke bra

Kommentarer til denne saken