– Rundt kl. 07.35 i dag tidlig oppstod det et strømbrudd med etterfølgende feilsituasjon. Dette medførte ustabilitet i en av våre nettkomponenter og fikk konsekvens for deler av både mobil- og fastnettet, sier informasjonssjef i Telefon, Henriette Holte, til Romerikes Blad.

Klokka 09.35 opplyser Holte at problemene skal være løst.

– Vi har jobbet på spreng med å løse problemet og kl. 08.30 begynte trafikken å normalisere seg. Det kan fortsatt gjenstå ringvirkninger og følgefeil, og vi jobber nå med å kvalitetssikre dette. Telenor fortsetter å overvåke trafikken for å sikre stabilitet. Vi beklager ulempene feilsituasjonen medfører, sier hun.

Oslo lufthavn og flere andre norske flyplasser var rammet av feilen. Avinor meldte klokka 08.20 at systemene ved flyplassene fungerte som normalt, opplyser Telenor.

Det skal ha oppstått feil ved innsjekkingsautomatene, hvor de reisende ikke fikk sjekket inn. Også manuell innsjekking var påvirket.

– Det hoper seg opp med kø på innsjekk. Det er beklagelig for de som skal reise nå. Det kan også være problemer med å få folk om bord i flyene, sa Cathrine Framholt, pressevakt i Avinor, torsdag morgen.

Operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt opplyser at politiet ikke var berørt av feilen.

– Vi har mottatt et varsel om at de har noen tekniske problemer, men vi har ikke opplevd noen store utfordringer, sa han til Romerikes Blad ved 09.30-tiden.

Saken oppdateres