(Nettavisen): Det er ingen tvil om at NRK-suksessen «Maskorama» skaper mye engasjement blant det norske folk, noe som ble bevist under lørdagens maskeavsløring.

Da viste det seg, til manges store overraskelse, at det var Barne-TV-karakteren Fantorangen som skjulte seg bak den omdiskuterte karakteren Snøroboten. Det var imidlertid ikke alle var like begeistret for.

Få minutter etter sjokk-avsløringen var det nemlig delte meninger rundt kveldens avslørte «kjendis», og flere tok til sosiale medier for å vise sin misnøye.

Nå svarer mannen bak «Maskorama»-kostymene, Kjell Nordström (60), på kritikken.

Rettet mot den yngre garde

Overfor Nettavisen påpeker Nordström at «Maskorama» først og fremst er et underholdningsprogram for hele familien.

– Jeg synes det er veldig morsomt at folk ikke har fått med seg at «Maskorama» er et underholdningsprogram. Man skulle tro det var Urix de ser på, sier Nordström til Nettavisen.

Designeren er som nevnt mannen bak «Maskorama»-kostymene, og én av få som vet hvilke kjendiser som gjemmer seg bak maskene.

Han har til nå laget kostymer til alt fra politikere til artister og skuespillere, og påpeker at Snøroboten var rettet mot den yngre garde.

– Vi vet at det er veldig mange barn som ser på «Maskorama», og det er ikke alle som kjenner til de litt eldre kjendisene, sier han.

– «Maskorama» er vår lille lykkepille til folket, og nå var det «kidsa» som fikk en liten godis, legger han til.

Delte meninger

Både i kommentarfelt og i sosiale medier var det lørdag flere som tok til tastaturet og mente at «dette ble for barnslig» og at «det rett og slett var helt dust» at en Barne-TV-karakter gjemte seg bak en av maskene.

Nordström forteller at han har lest noe av kritikken, men må innrømme at han bare ler av at folk tar det så seriøst.

– Budskapet til «Maskorama» er at alt kan skje, og det her er beviset, sier han.

Men selv om flere mislikte påfunnet, har også mange tatt til ordet og hyllet NRK for å gi «noe til barna». I kommentarfelt rundt om er det flere som ber de voksne om å ta seg sammen og ikke bare tenke på seg selv.

For Nordströms del tar han kritikken med knusende ro, og lever heller lenge på jubelen i salen da Fantorangen tok av seg masken.

– Jeg var der og så barna i publikum, og det var full jubel i salen. Jeg tenker at såpass sjenerøse kan vi være, og la ungene ha det litt gøy, også, poengterer han.

Regnet med reaksjoner

Selv om Nordström synes kritikken er overfladisk, legger han ikke skjul på at han så den komme. Likevel er han tydelig på at man må ta programmet med en klype salt.

– Vi regnet med at det ville bli reaksjoner, men uansett så er det et underholdende gjetteprogram. Man må bare ta det for det det er, og hvis folk vil hisse seg opp får de gjøre det. sier han.

Til slutt minner han om at «Maskorama» er full av overraskelser og hinter om flere overraskelser videre i sesongen.