Gå til sidens hovedinnhold

Synger på åpningssangen til Disneys nyskapning: – Jeg er så fan at katta mi heter «Elton»!

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikalartisten fra Skedsmokorset har fått nye utfordringer å bryne seg på. Fra 17.juli blir hun å høre på alle norske kinoer rundt omkring i landet når hun synger åpningssangen i den nye Løvenes Konge-filmen til Disney.

– Du vet, den åpningssangen, sier Reidun Sæther og synger de kjente strofene gjennom telefonen.

– Den synger jeg! Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at de ville ha med meg, forteller sangeren fra Skedsmokorset.

Reidun Sæther er for de fleste kanskje mest kjent som musikalartist og deltaker i flere TV-programmer, blant annet Stjernekamp og Melodi Grand Prix.

Fra midten av juli skal hun derimot få skuelystne nordmenn på kino til å synge med på den kjente åpningssangen «En sirkel av liv» i Disney sin nyskapning av filmklassikeren Løvenes Konge fra 1994 – noe hun synes er veldig gøy.

– Jeg er veldig Elton John-fan ... jeg er så fan at katta mi heter «Elton»!

Les også

Oskar (13) har stemmen til selveste Simba: – Rett og slett det kuleste av alt jeg har gjort

– Vær moder jord!

Sæther forteller til RB at regissøren hadde henne i kikkerten som en kandidat til å synge sangen, men at Disney var nødt til å godkjenne henne før hun kunne få rollen.

– Jeg måtte sende inn en stemmeprøve. Jeg har jo aldri hatt en sånn type dubbejobb noen gang, forteller sangeren og poengterer at hun ikke har en rolle i filmen utover åpningssangen – som hun for øvrig synes er den kuleste sangen:

– Den har så mange kule afrikanske rytmer!

 

Sæther forteller at da hun kom i studio var det viktig å prøve og legge seg så tett opp til den amerikanske versjonen som mulig.

– Jeg måtte høre mye på henne når det kom til blant annet klang, men vi tok oss noen småfriheter her og der så det skulle bli musikalsk og min stil.

Hun fikk også beskjed om at hun under innspillingen måtte se for seg at hun var moder jord.

– De sa jeg skulle tenke at jeg sang for alle dyrene i Afrika. Vær moder jord – hvordan ville hun ha gjort det?

– Helt revolusjonerende bra animert

I den opprinnelige filmen fra 1994 er det Marianne Antonsen som synger åpningssangen, en sang Sæther påpeker går veldig dypt i forhold til hennes egen stemme.

– Jeg er jo egentlig en sopran, så jeg måtte basse meg til for å klare og synge den. Men det var en morsom utfordring og kjempegøy å få lov til å gjøre det.

Sangeren fra Skedsmokorset opplyser til RB at hun under opptaket har fått se deler av filmen – og at det ikke er noen fare for skuffelse.

– Den er helt revolusjonerende bra animert og musikken er ganske lik som den var i den første filmen. Det er en gjenkjenningsfaktor for folk, forteller hun.

– Man kommer ikke til å bli skuffa! Man kommer til å si «wow!».

Kommentarer til denne saken