– Antageligvis er det snakk om en ganske alvorlig ulykke. Det vi vet så langt er det har vært en ulykke mellom en bil og en syklist. Luftambulansen har nå tatt med syklisten som det er meldt om er alvorlig skadd. Alle nødetatene er på stedet og jobber. Fylkesvei 120 vil være stengt i området rundt Meieriskauveien i en stund framover, sier operasjonsleder Heidi Granerud i Øst politidistrikt.

På Twitter melder politiet om Lillestrømveien ved stedet blir stengt en stund framover.

– Veien blir stengt med omkjøringer inntil ulykkestedet er undersøkt av Ulykkesgruppa fra Vegvesenet og kriminalteknikker fra politiet. Omkjøring via Meieriskauveien.

Lørdag kveld sier operasjonsleder Gisle Sveen at det fortsatt jobbes på ulykkesstedet fra både ulykkesgruppen til Statens vegvesen og krimteknikere fra politiet.

– Siste status er at mannen er kritisk skadet. Det så veldig stygt ut da de første nødetatene kom til stedet, men vi har et håp om at det ikke ender med en dødsulykke. Vi har fått sikker ID på mannen og sykehuset har tatt kontakt med de nærmeste pårørende, sier Sveen.

Syklisten som ble fraktet til sykehuset er en mann i slutten av 40-årene. En dame i 70-årene var sjåfør av bilen og har status som siktet i saken.

Politiet jobber så langt ut fra en teori om at bilen skal ha kommet over i motgående kjørefelt.

– Det er ingen mistanke om at dette er gjort med vilje. Her snakker vi om et uhell. Vi har tatt blodprøve – noe som er normalt i en sånn type sak – av en kvinnelig sjåfør i 70-årene. Nå gjenstår det å avhøre siktede, sier Sveen til Romerikes Blad rundt klokka 18.20 lørdag kveld.