Christiansen fant formen kjapt etter skadetrøbbel: – Har aldri svømt raskere på trening enn nå

Henrik Christiansen forteller om sterke treningstider i forkant av svømme-EM.

Henrik Christiansen forteller om sterke treningstider i forkant av svømme-EM. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I tre måneder mistet Henrik Christiansen mye verdifull trening, men den nedturen er for lengst glemt. Norges beste svømmer er i knallform før EM i Glasgow.

DEL

Mellom februar og mai var Christiansen slått ut med en trøblete skulder og betennelse i kneet. Han ble tvunget til å halvere treningsmengden og stå over flere konkurranser, deriblant kortbane-NM.

Med andre ord ingen optimal oppladning i en EM-sesong, men Christiansen føler han også fikk noe godt ut av det.

– Det var en periode på rundt tre måneder der jeg ikke fikk svømt så mye, men jeg har hatt stor tro på det å kunne komme sterkere tilbake igjen. Jeg fikk gjort mye god alternativ trening og gjorde om litt på tekniske detaljer i svømmingen, forteller han til NTB.

Svømmer tre distanser

Det ble raskt klart at skadeproblemene ikke hadde satt romerikingen mye tilbake.

– Da jeg begynte å trene igjen, kom formen veldig raskt tilbake på et brukbart nivå. Nå er det sånn at jeg aldri har svømt raskere på trening enn jeg har gjort nå. Når jeg stiller til start i EM, kommer jeg ikke til å tenke på det jeg ikke fikk gjort i de månedene jeg var skadd. Jeg vil heller tenke på hvor fort jeg har svømt de siste ukene, sier Christiansen.

Fredag kaster han seg ut i EM-bassenget i Glasgow. Da står 400 meter fri på programmet. 21-åringen skal også svømme 800- og 1500 meter fri under mesterskapet i Skottland.

Rekordjakt

I langbane-EM står Christiansen med det ene sølvet på 400 meter fri fra 2016. Som tidligere har han som hovedmål å sette nye personlige rekorder.

– Målet mitt er å sette pers på alle distanser. Gjør jeg det, skal jeg være med i alle finaler og muligens kjempe om medaljer. Men det er hovedsakelig pers som er målet. Jeg ønsker fortsatt å være i utvikling, sier Christiansen til NTB.

Han har også tre bronsemedaljer fra kortbane-EM (to på 1500 meter og én på 400 meter fri). I tillegg har han en rekke norgesrekorder.

Dette er Christiansens personlige rekorder på distanser han skal svømme i langbane-EM:

* 400 m fri: 3.46,37 (satt i Stockholm 30. mars 2016)

* 800 m fri: 7.44,21 (satt i Budapest 26. juli 2017)

* 1500 m fri: 14.53,77 (satt i Stockholm 31. mars 2016).

* Alle tidene over er norske rekorder.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags