Svindal legger press på Kristoffersen: – Han er best posisjonert

SAMMEN I SÖLDEN: Aksel Lund Svindal (t.v.) fra Kjeller og Henrik Kristoffersen fra Rælingen på sponsoroppdrag i Sölden i forbindelse med sesongåpningen av verdenscupen. Mange fans hadde møtt opp for  en signatur og et bilde med skistjernene.

SAMMEN I SÖLDEN: Aksel Lund Svindal (t.v.) fra Kjeller og Henrik Kristoffersen fra Rælingen på sponsoroppdrag i Sölden i forbindelse med sesongåpningen av verdenscupen. Mange fans hadde møtt opp for en signatur og et bilde med skistjernene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Aksel Lund Svindal peker på Henrik Kristoffersen som Marcel Hirscher naturlige arvtaker og tror nordmannen må finne seg i mye sammenlagtprat denne sesongen.

Østerrikske Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt de åtte siste sesongene, men la nylig opp. Dermed står tronen i alpinsirkuset ledig.

Søndag innleder alpinistene verdenscupsesongen med storslalåmrenn i Sölden, og foran det rennet retter alpinpensjonist Aksel Lund Svindal fingeren mot Henrik Kristoffersen når samtaleemnet blir hvem som skal etterfølge Hirscher.

– Hirscher har vært helt vill. Det har både jeg og Henrik fått kjenne på kroppen. Når han ikke er på start, føler jeg helt ærlig at Henrik er best posisjonert, sa Svindal da han møtte norsk presse sammen med Kristoffersen fredag.

– Det er ikke for å legge noe ekstra press på deg, men det er fakta, tilføyde alpinpensjonisten henvendt til den tidligere landslagskollegaen.

Svindal avsluttet karrieren etter forrige sesong.

Kompliment

Kristoffersen selv tar ikke uten videre på seg rollen som Hirscher naturlige arvtaker. Han peker i stedet på franske Alexis Pinturault.

– Det er vel «Pinten» som er den største favoritten. Han var rangert som nummer to forrige sesong, mens jeg var nummer tre. Dere får spørre han, smilte Kristoffersen om konkurrenten som er halvt norsk.

Aksel Lund Svindal var den forrige norske sammenlagtvinneren fra Norge. Han gikk til topps i 2008/09-sesongen. På spørsmål om det haster å få en ny norsk triumf, svarer han:

– At det spørsmålet kommer, sier noe om situasjonen vi har klart å sette oss selv i siden tidlig på 1990-tallet. Spør Ole Kristian Furuseth da han slo gjennom, da var det ikke mange som stilte det spørsmålet. At vi får det nå, tar jeg som en kompliment, sa Svindal videre.

Vil ha mindre snakk

Henrik Kristoffersen vil helst ikke ha for mye snakk om verdenscupen sammenlagt.

– Det som skjer, det skjer. I fjor var det veldig mye snakk om det. Det ble litt for mye, sa han – før han ble avbrutt av en smilende Svindal.

– Da må jeg bryte inn, for da har jeg en nyhet til deg. Det blir ikke noe mindre snakk om det i vinter, flirte han.

– Jeg skal i hvert fall snakke mindre om det, kontret Kristoffersen.

Svindal er klar på at verdenscupen sammenlagt er det største man kan vinne som alpinist. Selv klarte han bragden to ganger. Også i 2006/07-sesongen ble det seier.

Nå kan romerikskollega Kristoffersen gå i hans fotspor.

(NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken