Gå til sidens hovedinnhold

Gjør som de unge - stem SV! 

Artikkelen er over 6 år gammel

Dagens unge er med oss i kampen for et mer rettferdig og fritt samfunn.

LESERINNLEGG Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

SV har bare gått ned i skolevalg og ordentlig valg helt siden 2001, men i årets skolevalg fikk SV en oppgang med 50 prosent sammenliknet med valget i 2013 og endte på 7,5 prosemt på landsbasis. Dagens unge er med oss i kampen for et mer rettferdig og fritt samfunn, og nå håper vi du også blir med når du skal stemme! 

Skoleturné

Sosialistisk Ungdom har dratt på skole etter skole og snakket om at alle skal ha frihet til å leve livet de vil leve. Når lærere må slutte, helsestasjoner stenges eller bussprisene øker for å gi skattekutt til milliardærene mister vi frihet. Uten en god skole mister du muligheter, uten helsehjelp kan du forbli syk og uten billig buss får du ikke reist dit du vil. Vi er med i SU og stiller til valg for SV fordi vi veit at et mer rettferdig Romerike er mulig. Vi vil investere i fellesskapet!

På skole etter skole har vi snakket med andre elever om framtidas skole. I dag skyves 30% ut av skolen før vi er ferdige, lærerne har ikke nok tid til oss og 5 timer i en svett gymsal på slutten av året skal vise alt du kan. SU vil ha en skole hvor hver enkelt får bli den beste du kan bli! Derefor krever vi maks 20 elever per lærer og prøveprosjekt hvor vi fjerner eksamen og bytter det ut med en rettferdig vurderingsform hvor hver enkelt elev har mulighet til å vise hva man virkelig kan.

Psykisk helse

På skole etter skole har vi snakket med elever om psykisk helse. Hver 5. ungdom sliter med psykiske plager. Anoreksi er den 3. vanligste dødsårsaken for unge jenter. Flere unge gutter dør av selvmord enn i trafikken. Når vi veit at det er såpass mange som sliter burde en minstekrav være at det alltid skal være en helsesøster tilgjengelig på hver enkelt skole så alle har noen å snakke med når det er noe som begynner å bli ordentlig kjipt. 

På skole etter skole har vi snakket med elever om klima og klimavennlig transport. Kollektivtransporten i Akershus er rådyr. Dersom du er 20 år bor på Jessheim og studerer i Oslo må du betale 1050 kroner i månedskort, alle har ikke mulighet til å betale så mye. Det er ikke bare et problem at kollektivtransporten er for dyr, mange steder her på Romerike går det ikke engang buss. Da får ikke vi unge friheten til å reise og det er ikke rart man velger å kjøre bilen. Vi ønsker flere bussruter her i Romerike, flere nattbusser og ungdomskort for 200 kroner.

Flyktningkatastrofen

På skole etter skole har vi snakket om og blitt spurt om flyktninger. Når vi står ovenfor den største flykningkatastroften siden 2. verdenskrig og når barn dør på flykt over middelhavet, da har vi et solidarisk ansvar for ta imot mennesker på flukt. Vi er heldige som kommer fra et land folk flykter til og ikke flykter fra. I kommuene på Romerike er vi klare på at vi vil bosette flere mennesker som har flyktet krig og elendighet. 

Vi håper du gjør som oss de unge og stemmer på SV i kommune og fylkesvalget. Vi tar kampen for en skole hvor alle skal ha mulighet til å lykkes, vi tar kampen for unges psykiske helse, for at alle skal kunne reise billig, kjapt og grønt med kollektivtransport og vi tar kampen for rause kommuner hvor vi tar imot flere mennesker på flukt. Ta kampen for et varmt samfunn og en kald klode - stem SV

Kommentarer til denne saken