Gå til sidens hovedinnhold

Supporterne på tribunen kunne juble for tre poeng

Bortelaget Haugesund kom best i gang på Åråsen og tok føringen. To scoringer fra Thomas Lehne Olsen sørget derimot for at kanarifuglene kunne feire tre poeng sammen med 600 tilskuere på tribunen. Vi fulgte hvert spark på ballen her.

** Se Studio Åråsen med Nordlie og Rydje fra 21.00 på rb.no **

LSK vant sin forrige hjemmekamp mot Odd (1-0), men før pausen med landskamper ble det et knepent tap for Kristiansund etter et baklengsmål i sluttminuttene (0-1).

Prestasjonsmessig var uansett de to siste kampene et langt skritt framover sammenliknet med sesongens to første seriekamper mot Strømsgodset og Viking som begge endte med tap 1-3.

LSK-trener Geir Bakke har ikke vært fornøyd med alt i de to siste kampene heller, men klar framgang har han sett.

– Vi ble spilt for lave i etter pause mot Kristiansund, men vi har sett ut som et eliteserielag i de to siste kampene. I de to første så gjorde vi rett og slett for mange feil. Da kom vi i mange konfliktsituasjoner som vi ikke håndterte bra nok i gjerningsøyeblikket. En del situasjoner kan elimineres bort med god struktur, også er det noe som det er viktig å eliminere bort med ferdighet, sier Bakke.

FØR AVSPARK: «Det blir minst en endring»

Les også

LSK-statistikk 2021

– Veldig disiplinerte

På 13 hjemmekamper mot Haugesund har LSK vunnet sju ganger, mens gjestene fra Haugalandet har reist hjem med tre poeng to ganger – i 1997 (1-2) og 2017 (0-2).

De startet sesongen med to 0-0-kamper (Sarpsborg og Stabæk) o tapte 2-0 for Bodø/Glimt. Men i hjemmekampen mot Viking som ble spilt før pausen, løsnet det offensivt og FKH vant 4-2.

– Det vi vet om Haugesund er at de er veldig disiplinerte. De jobber alltid hardt og ABC-en er i orden, og de har et register. Begge kantspillerne er innoverkanter med gode føtter. Vi må ha kontroll på spisskompetansen deres med Wadji og hans bakromstrussel. Også må vi sørge for at vi oftest mulig kommer inn på deres halvdel og klare å få satt spillet der oppe, sier LSK-treneren.

RB-TV I KVELD: Se Studio Åråsen med Nordlie og Rydje fra 21.00 på rb.no

Les også

Klubb ville ha Kairinen: – Vi selger ikke for enhver pris og har is i magen

– Må unngå tut og kjør

Og det er et type kampbilde Bakke ikke ønsker seg på Åråsen søndag kveld.

– Vi må klare å unngå at det blir en tut-og-kjør-kamp, for det liker Haugesund. Det betyr at vi må stole på egne ferdigheter og være dyktige til å komme med flere folk foran mål. Det har liksom vært en vedvarende greie så lenge jeg har vært her. Vi må lukte når det begynner å bygge seg opp til at det kommer et innlegg og sørge for at vi da har nok folk i boksen.

– Det må vi ha oftere. Vi hadde det da vi scoret seiersmålet mot Odd, og det hadde vi også i de gode periodene i fjor. Det er noe vi har jobbet mye med nå, og det håper vi at vi kan se igjen mot Haugesund.

Les også

På Åråsen igjen: – Det er dette som er hjemme, og vi skal tilbake

11 ganger uavgjort

På Åråsen viser historien 7-4-2 i LSKs favør. Sist klubbene møttes på Romerike i april i 2019 vant LSK 1-0 etter at Kristoffer Ødemarksbakken scoret seiersmålet i det 76. minuttet.

På Vestlandet har klubbene spilt uavgjort hele sju ganger, mens det totalt står 4-7-2 i favør Haugesund. Det betyr at det totalt har endt uavgjort 11 ganger på 26 møter.

RB-TV I KVELD: Se Studio Åråsen med Nordlie og Rydje fra 21.00 på rb.no

Les også

LSK-spilleren snakker ut: – Jeg har spilt et skuespill for å skjule min mørke hemmelighet

Kommentarer til denne saken