Sulten på kultur og vil vite hva som skjer i helga? Sjekk ut vår nye kulturkalender!

Skedsmo Amatørteaters ungdomsgruppe er premiereklare med musikalen "Fame jr".

Skedsmo Amatørteaters ungdomsgruppe er premiereklare med musikalen "Fame jr". Foto:

Romerikes Blad lanserer i dag sin nye kulturkalender på rb.no. Blant de kulturelle godbitene denne helga er Skedsmo Amatørteater, som har premiere på musikalen «Fame jr.» i Lillestrøm kultursenter.

DEL

Pandemien har lagt kulturlivet øde lenge, men nå blomstrer det med koronavennlige kulturarrangementer der ute. Skedsmo Amatørteaters ungdomsgruppe var en av mange teatre som i vår fikk avlyst sin premiere på grunn av nedstengningen.

En premiereklar teatertrupp satt slukøret tilbake og måtte innse at alt de hadde øvet inn var forgjeves, foreløpig. Men nå er de klare, og fredag kveld går teppet opp for deres versjon av musikalen «Fame».

"Fame" er historien om ungdommene ved High School for the Performing Arts i New York tidlig på 80-tallet. Her møtes ungdommer som har en felles drøm - å bli berømt!

"Fame" er historien om ungdommene ved High School for the Performing Arts i New York tidlig på 80-tallet. Her møtes ungdommer som har en felles drøm - å bli berømt! Foto:

Premieren er utsolgt, men musikalen spilles også lørdag, søndag og neste helg.

Legg inn ditt arrangement

Informasjon om «Fame» og annen kulturell aktivitet på Romerike vil du finne i vår nye kulturkalender. I samarbeid med Visit Romerike vil Romerikes Blad framover gi leserne en oppdatert oversikt over hva som skjer på Romerike.

Kalenderen «Hva skjer på Romerike?» vil favne konserter, utstillinger, teater, idrett og annen underholdning som finner sted i vårt distrikt. Møter i lag og foreninger vil du ikke finne i kalenderen.

– Vi forsøker å samle de publikumsrettede arrangementene, og samarbeider blant annet med de store billettsystemene og med kulturhusene på Romerike, sier daglig leder i Visit Romerike, Knut Aandal.

Kalenderen er brukergenerert, det vil si at arrangører kan legge inn sitt arrangement gjennom å bruke registreringsskjemaet du finner på siden.

Det er helt gratis å bruke kulturkalenderen og det kreves ingen innlogging. Det eneste vilkåret er at arrangementet er åpent for alle og at det har bred publikumsappell.

Teater for store og små

For den kulturinteresserte finnes det et bredt tilbud på Romerike i helga.

I Ullensaker kulturhus på Jessheim har det nystartede teatret Limony Productions premiere på teaterstykket «Små rom», et stykke som handler om tre ulike mennesker som hver på sin måte sliter med psykiske problemer.

I Lillestrøm kultursenter holder Trygve Skaug to konserter fredag kveld, og lørdag er det blant annet Barnas teaterlørdag med forestillingen «Lekene slår tilbake». Dette er improvisert teater, der historiene oppstår underveis i teatret basert på de lekene barna her med seg hjemmefra.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken