Gå til sidens hovedinnhold

Strømprisen fyker i været – gir fjernvarmekunder pristak

Artikkelen er over 2 år gammel

Strømprisen til fjernvarmekundene til Akershus Energi Varme følger normalt utviklingen i den ordinære strømprisen. Det setter energiselskapet nå en midlertidig stopper for.

– Vi innfører et pristak. Grunnen er at den høye strømprisen også gir høye priser på fjernvarme, selv om strøm ikke er en vesentlig innsatsfaktor i produksjon av fjernvarme. Dette er knyttet til hvordan prisen på fjernvarme regnes ut, forklarer direktør i Akershus Energi Varme, Frank Sagvik.

Derfor får nå kunder tilknyttet selskapets fjernvarmeanlegg i Lillestrøm, Lørenskog, Skedsmokorset, Sørumsand og Årnes beskjed om at spot-elementet i utregningen av fjernvarmeprisen vil stoppe på 55 øre per kWh i februar og mars.

– Et midlertidig pristak vil gi en trygghet for at prisen på fjernvarme ikke blir urimelig stor for våre kunder i en situasjon der det er utsikter til svært høye energipriser, sier Sagvik.

Fjernvarmekundene er i hovedsak næringsbygg, offentlige bygg, boligblokker og borettslag. Det er også tilknyttet en del kunstgressbaner og gatevarme til Akershus Energi Varmes fjernvarmeanlegg.

Kommentarer til denne saken