Nå kan de ta imot flere spillere

I SENTRUM: På sin egen 93-årsdag tok Olav Thon det første spadetaket på den nye kunstgressbanen på Strømmenn stadion. FOTO: LISBETH ANDRESEN

I SENTRUM: På sin egen 93-årsdag tok Olav Thon det første spadetaket på den nye kunstgressbanen på Strømmenn stadion. FOTO: LISBETH ANDRESEN Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I fjor bevilget han gjennom sin stiftelse 1 million kroner til en ny kunstgressbane på Strømmen stadion. På sin egen 93-årsdag tok Olav Thon det første spadetaket.

DEL

Så sent som i fjor vurderte Strømmen IF inntakstopp av unger på grunn av manglende banekapasitet.

Den bekymringen forsvant da Olav Thon Stiftelsen bevilget én million kroner til en ny 9-er bane med kunstgress i fjor sommer. Nå har også Skedsmo kommune bevilget 700.000 kroner til den nye spilleflaten på 70x50 meter.

– Dette er viktig for utvikling av klubben. Nå kan vi ta imot flere barn og har muligheten til å tenke mer langsiktig, sier daglig leder i Strømmen IF Morten Teigen.

Hadde flere på venteliste

Nettopp barna deltok i stort antall på markeringen onsdag formiddag. De 130 deltakerne på klubbens fotballskole koste seg med kake. De sang også bursdagssangen for den jubilerende forretningsmannen og milliardæren.

– Med den nye banen kunne vi tatt imot enda flere barn. I år hadde vi 30–40 på venteliste, sier Teigen.

I dag deler 44 lag på 11-er banen og en liten ballbinge på Strømmen stadion. Den nye banen forventes å stå klar i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

FIKK DRAKT: Thon mottok en Strømmen-drakt fra daglig leder Morten Teigen med alderen på da han besøkte klubben. FOTO: LISBETH ANDRESEN

FIKK DRAKT: Thon mottok en Strømmen-drakt fra daglig leder Morten Teigen med alderen på da han besøkte klubben. FOTO: LISBETH ANDRESEN Foto:

– Det gir oss muligheten til å utføre flere og bedre treninger og gjør at slitasjen på hovedbanen ikke blir like stor som i dag, sier Teigen.

Rehabiliterer flere baner

Den kommunale andelen gjør at anlegget som er kostnadsberegnet til 1,7 millioner kroner ikke koster Strømmen IF én eneste krone.

– Det har vært stor vilje administrativt og politisk for å få til dette, sier gruppeleder i Skedsmo Ap, Jørgen Vik.

Olav Thon setter spaden i jorda for kunstgress på Strømmen stadion.

Olav Thon setter spaden i jorda for kunstgress på Strømmen stadion. Foto:

I kommunestyret 15. juni ble det også vedtatt at det skal legges nye toppdekker på kunstgressbanene på Strømmen stadion (11-er) og Lillestrøm stadion. Førstnevnte har fått bevilget 2,5- og 3 millioner kroner, hvor deler av summen er forskuttering av spillemidler.

LES OGSÅ (RB+):

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags