Følg Mjøndalen – Strømmen her!

Den 18 år gamle angriperen, som allerede er rukket å bli A-landslagsspiller for Haiti, er lånt ut fra Major League Soccer-klubben Los Angeles FC.

Det skjer uten at Strømmen trenger å bidra med en krone.

– Klubben og ligaen dekker reise, leilighet og lønn mens han er her. Det eneste vi måtte dekke var hotell til han fikk leilighet. Men denne uken skrev vi sponsoravtale med Scandic, så de nettene fikk vi også dekket, sier trener Espen Olsen.

Han spår at 18-åringen kan få spilletid raskt etter papirene trolig er i orden tidsnok til neste helgs hjemmekamp mot Sogndal.

– Steeve har tatt nivået imponerende raskt. Han kommer til å kunne bidra for oss i løpet av kort tid.

18-åringen mener han selv kan spille spiss, hengende spiss og venstre kant. Han er også blant de få som mener fotballen i Norge er mindre fysisk og mer teknisk enn den han er vant til.

– Det er hyggelig at treneren har tro på meg, men det er opp til meg selv å bevise. Fotballen her er veldig annerledes fra USA. Der spiller de mer direkte og det er mer fysisk. Her er det mer teknisk spill. Det passer meg bra.

Saint-Duc tilhørte et akademi i hjemlandet før han skiftet til den amerikanske storklubben i år. Der ble han sendt rett på lån til Strømmen.

– Det virker som en bra klubb. Selv om det ikke gikk så bra søndag (tap 2–6 for Kongsvinger), virker det å være mange unge, lovende spillere her.

NB: Strømmen venter fortsatt på bekreftelsen fra Stabæk på at de får leie Steinar Strømnes ut sesongen.

Følg Mjøndalen – Strømmen her!