Gå til sidens hovedinnhold

Strålende fornøyd etter løp og leir med 400 unge deltakere

Østmarka orienteringsklubb kan puste ut etter å ha arrangert både hovedløp og O-landsleir i orientering over fem dager i Lørenskog. Rundt 400 ungdommer i alderen 14-16 år deltok.

– Vi er svært fornøyd med at vi har gjennomført både løp og leir, sier leder for hovedkomiteen i Østmarka orienteringsklubb, Hans Olav Hygen.

Etter en uvanlig vår har dette vært en stor opptur for o-ungdommene og gode minner å ta med seg utover høsten og vinteren, slår han fast i en pressemelding fra klubben.

Siste post på snø

Arrangementene for ungdom fra hele landet i aldersgruppa 14-16 år startet 31. juli og ble avsluttet i strålende sol med aktivitetsdag i Rådhusparken og ved Bingen på Benterud tirsdag.

Deltakerne fikk lørdag prøve seg på langdistanseløp i skogen og myrene på Gjelleråsen. Arena for løpet var skihallen Snø, og siste post var plassert i en liten snøfonn utendørs.

– Med arena på Snø kunne vi ikke unngå å legge inn et lite element av snø i o-løypa, sier løpsleder Terje Linløkken og legger til at samarbeidet med Snø har vært svært bra.

– Uteområdet var perfekt som ramme rundt vårt arrangement, og det er leit at vi ikke kunne tillate publikum på denne arenaen, sier Linløkken.

Søndag var det fartsfylt sprint i Lørenskog sentrum med tette poster og stor fart. Arena for sprint var på Åsen skole, og løperne fikk prøvd seg både på asfalten og i skogen.

Til tross for teknisk vanskelige løyper og krevende terreng har det vært mange fornøyde ungdommer å se, og arrangøren har høstet mange godord fra løpere og ledere.

– Det har vært en utfordring å planlegge for løp og leir denne våren, men vi er glade for at det har latt seg gjøre. Ungdommene kan reise hjem med gode opplevelser i minneboka, sier hovedkomiteens leder Hans Olav Hygen.

Klubben har selv hatt 12 utøvere til start begge dager.

Over 100 frivillige

Hovedløpet og O-landsleiren er det største og viktigste arrangementet gjennom hele året for ungdom som løper orientering, og det har lenge vært knyttet spenning til om det kunne gjennomføres på grunn av Covid-19, opplyser arrangørene.

Innkvartering av ledere og deltakere var planlagt på skoler i Lørenskog, men ble flyttet til Thon Hotel Triaden for å ivareta smittevern, og løpene har blitt delt opp for at det skulle være mulig å gjennomføre i henhold til smittevernregler.

Planleggingen av arrangementet har pågått i flere år, og nå gjenstår oppsummering og evaluering av det Østmarka OK selv beskriver som to godt gjennomførte arrangement.

– Tilbakemeldingene fra ledere og deltakere er svært bra, og det er en lettelse etter at mange medlemmer i klubben har lagt ned mye arbeid i planleggingen av både løpene og leiren. Østmarka OK har som arrangør hatt en utfordrende jobb og Covid-19 har satt sitt preg både på forberedelser og gjennomføring, sier leder for hovedkomiteen Hans Olav Hygen.

Klubben har hatt over 100 frivillige i sving disse dagene, og over 230 roller har vært fylt.

– Det er et puslespill å få på plass alt dette, men jeg opplever at alle frivillige har hatt flotte dager sammen med mange fornøyde ungdommer, sier Hygen.

Han takker alle som har bidratt for hjelpen, og sender en ekstra takk til leirleder June Herredsvela og løpsleder Terje Linløkken.

– Alle i Østmarka OK skal være stolte av gjennomføringen av både løpene og leiren. Uten dugnadsinnsatsen hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre, slår Hans Olav Hygen fast.

Kommentarer til denne saken