Gå til sidens hovedinnhold

Bare Trøen på sikker plass fra Romerike

Artikkelen er over 4 år gammel

Romerike avspist med kun en sikker plass på Høyres liste til stortingsvalget

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

Akershus Høyre la formiddag fram lista over kandidater til Stortingsvalget 2017. I alt 23 personer ligger inne på lista. Blant de åtte første er to personer fra Follo, to fra Romerike og fire personer fra vestregionen.

Høyre har i dag sju kandidater på Akershus-benken.

Fra Romerike er Tone Trøen fra Eidsvoll hentet inn på en andreplass. Trøen er derfor den eneste sikre kandidaten fra Romerike til valget neste år. Neste kandidat fra Romerike er Turid Kristiensen fra Lørenskog som er satt på en 8.plass, etterfulgt av Kjartan Berland, Skedsmo, på en 9. plass.

- Jeg er glad og stolt over å få plassen på andre plass. Dette er i tillegg en plass opp fra forrige valg. Jeg er veldig motivert for å jobbe for både Akershus og Romerike videre, sier Tone Trøen. Hun hadde imidlertid ønsket seg flere romeriksnavn inn på lista.

- Akerhus Høyre har lagt fram en liste med mange flinke kandidater. Romerike er en region med stor vekst, og det er ikke ubetydelig hvor vi er fra. 36 prosent av Høyre- stemmene ved forrige valg var fra Romerike. Vi er en sterk region, sier Trøen.

– Dette er et godt lag

Leder for nominasjonskomiteen i Akershus Høyre Kjetil Nordengen sier nominasjonskomiteen har fulgt lista fra arbeidsutvalget som har jobbet fram kandidatene over flere måneder.

– Det viktigste har her vært å sette sammen et godt lag for valget i 2017. I denne vurderingen har vi sett etter kompetanse, yrkesbakgrunn, alder og geografi. Vi har også gjort en evaluering av kandidatene som allerede er inne på Stortinget, samtidig som vi har åpnet for nykommere, sier Nordengen.

– Ikke gjort en bra nok jobb

Ifølge politisk redaktør i Romerikes Blad Lars M J. Hansen er det mye som tyder på at det vil bli krevende for Høyre å gjøre et like bra valg neste høst.

– Trolig vil Høyre klare å få inn seks kandidater etter neste års valg. Det betyr at Romerike bare blir representert med èn kandidat. Det er for dårlig når vi vet at Romerike har halve fylkets befolkning. Her har romerikslagene gjort en for dårlig jobb mens vestregionen og Follo kan gratulere seg selv, sier Hansen.

- Lever godt med nummer ni

Kjartan Berland i Skedsmo Høyre legger ikke skjul på at han ønsket en plass lengre opp på lista for å sikre seg en plass på Stortinget.

- Jeg har stilt meg til disposisjon for en plass på lista til valget neste år og lever godt med en 9.plass. Jeg hadde samtidig et ønske om en plass lengre opp på lista. På prinsipielt grunnlag skulle Romerike her hatt en bedre representasjon. Skedsmo skal være med som en viktig bidragsyter i dette arbeidet, sier Berland.

 

Det endelige nominasjonsmøte er 3.november.

Her er lista:

1 Jan Tore Sanner , Bærum

2 Tone W. Trøen, Eidsvoll

3 Nils Aage Jegstad , Vestby

4 Henrik Asheim, Bærum

5 Bente Stein Mathisen,  Asker

6 Anne Kristine Linnestad, Ski

7 Hårek Elvenes, Bærum

8 Turid Kristensen , Lørenskog

9 Kjartan Berland , Skedsmo

10 Tonje Anderson, Enebakk

11 Maria Barstad Sanner, Bærum

12 Amit Ighani, Rælingen

13 Cecilie Lindgren, Asker

14 Erik Adland , Nesodden

15 Trine-Lise Østlund Blime, Lørenskog

16 Hilde Hvaal Durban, Bærum

17 Beate Fahre, Nesodden

18 Peter André Haaland, Sørum

19 Sverre Bråthen, Bærum 20

20 Dag Ekelberg, Ski

21 Mahmood Ahmad, Ullensaker

22 Ann Kristin Bakke, Nittedal

23 Paul Chaffey, Bærum

 

Kommentarer til denne saken