– Dette samarbeidet er et viktig steg videre i vår strategi om å bli en betydelig feltutbygger i Oslo-regionen, opplyser Veslefrikk Eiendom og AEKO Eiendomsutvikling i en pressemelding mandag.

Sammen skal de i et strategisk partnerskap, Veslefrikk Brothers AS, utvikle tre eiendomsprosjekter, deriblant 80–90 rekkehus på Kløfta.

Prosjektet i Ullensaker, tidligere omtalt av Romerikes Blad, ligger i Gamlevegen 32 hvor tyskerne bygget en radio- og lyttestasjon forkledd som et gårdstun under andre verdenskrig.

Utvikle boligområder for barnefamilier

I tillegg til rekkehusene på Romerike, omfatter prosjektene også utvikling av boliger på Kolbotn. Totalt dreier det seg om 17.500 kvadratmeter boligflate til en anslått salgsverdi på 1,25 milliarder kroner, heter det videre i pressemeldingen.

– Vi tror vi sammen kommer til å utvikle noen av de flotteste nye boligområdene for barnefamilier i Stor-Oslo de neste årene, sier styreleder Arne Erik Rønningen i AEKO Eiendomsutvikling.

Selskapet har røtter tilbake til 2009 med forankring i Nordre Follo, mens Veslefrikk eies av Strawberry Equities med 40 prosent – da Petter Stordalen -, Matjos AS med 30 prosent og Tigerstaden Eiendom de resterende 30.

Stort nedslagsfelt

Ifølge administrerende direktør i Veslefrikk Eiendom, Tom André Svenning-Gultvedt, er målet å utvikle boligprosjekter som gir barn og unge ideelle oppvekstvilkår.

– Med kort vei til Oslo ligger Kolbotn og Kløfta sentralt for mange, og nedslagsfeltet er stort. Særlig nå som det i praksis er innført byggestopp for småhus i Oslo og Bærum.