Gå til sidens hovedinnhold

Storbandfestivalen er tilbake!

Innsendt

Etter en svært korona-redusert utgave av Lillestrøm storbandfestival i 2020 kan vi ønske publikum og storband fra hele landet velkommen til ny storbandfestival i full skala! Årets festival avholdes fredag 15. og lørdag 16. oktober i Lillestrøm kultursenter, og på programmet står hele 17 konserter.

Hilde Louise Asbjørnsen kommer! Knut Anders Sørum kommer! Julie Dahle Aagård kommer! Espen Nakstad kommer! Og hele 17 storband fra fjern og nær kommer til Lillestrøm for å fylle Lillestrøm kultursenter med musikk av alle slag til helgen.

Årets festival byr på musikk som spenner over 100 års musikkhistorie. Vi får høre konserter fra veletablerte profesjonelle krefter i KABA orchestra til unge og fremadstormende musikere i starten av sine karrierer, og ikke minst vårt eget festivalstorband som består av unge utøvere i alderen 14-20 år. Og vi er superstolte av å kunne presentere to av landets tre rene damestorband på årets festival!

Alle konsertene ved årets festival har en klar musikalsk profil, og det er mye å velge mellom. Man kan for eksempel høre alt fra klassisk 40- og 50-talls swing til dagens listepop, Gershwin in concert, jazzrock, soul på engelsk og norsk, og rikelig med originalskrevet musikk for storband. Vi får besøk av vokalister som Hilde Louise Asbjørnsen, Knut Andres Sørum, Julie Dahle Aagård og Maiken Kroken, og solister som Helge Sunde og Georg Reiss. Det er fristende å omskrive Forrest Gumps berømte ordtak: «Big bands are like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get». Festivalen gir publikum mange valgmuligheter, og viser at storband ikke er en sjanger, men en besetning som kan spille hva som helst.

To dager – 17 storband

Storbandfestivalen tar i bruk hele Lillestrøm kultursenter, og presenterer konserter med i alt 17 storband fordelt over to dager. På åpningskonserten fredag 15. oktober presentere vi Hilde Louise Asbjørnsen & Kaba orchestra, samt Lillestrøm storband og Helene Edler i Sjernesalen. Lørdag spilles det hele 15 konserter fra kl 17.00 til rundt midnatt, fordelt på kultursenterets 4 scener. Og det beste av alt er at man kan rusle fra den ene scenen til den andre, og høre akkurat det man har lyst til.

Full oversikt over konsertene, spilletider og presentasjon av bandene finner du på www.storbandfestival.no.

For spørsmål, kontakt festivalsjef Eirik Gaaseide på tlf 975 68 058 eller mail styret@storbandfestival.no.

Billettpriser:

Fredag 15/10:

· Ordinær – kr 250,-

· Medlem – kr 200,-

· Showmeny – kr 590,-

Lørdag 16/10:

· Ordinær – kr 300,-

· Medlem – kr 250,-

· Student/barn – kr 150,-

Billetter kjøpes hos Lillestrøm kultursenter på www.lillestrom-kultursenter.no, eller i billettluka i senterets åpningstider.

Kommentarer til denne saken