Gå til sidens hovedinnhold

Storbandfestival korona-avlyst

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Lillestrøm storbandfestival (tidl. Romerike storbandfestival) skulle vært avholdt den 10. oktober, men nå er festivalen avlyst.

Covid-19 situasjonen har medført avlysninger av mange festivaler i Norge i sommer, og styret i storbandfestivalen har vært spente på hva man kunne forvente mht gjennomføring av festivalen til høsten. FHIs siste oppdateringer har ikke gitt de avklaringene festivalen trengte for å gå videre i planleggingen, og styret har derfor besluttet å avlyse årets festival.

Festivalen skriver på sine hjemmesider: "En festival er et mingle-arrangement, og storbandfestivalen er intet unntak. Gjeldende retningslinjer om 1 meters avstand og begrenset antall publikum i saler og fellesområder lar seg dårlig kombinere med en festival av vår størrelse og type. Så lenge vi ikke vet hva vi har å forholde oss til på festivaldatoen den 10. oktober blir det vanskelig å inngå bindende avtaler med musikere, kultursenter, lys- og lydteknikere, restauratører og alt annet som skal til for å få en festival til å fungere. Styret i Lillestrøm storbandfestival hadde i det lengste håpet på en avklaring i positiv retning mht vår festival før sommerferien, men den har altså ikke kommet. Vi ser oss derfor nødt til å avlyse storbandfestivalen for 2020."

Kommentarer til denne saken