Røde roser, hjerteformet sjokolade, bamser med «I love you» på T-skjorta, butikkvinduer fylt med rosa ballonger og en innboks som er stappfull av ulike Valentins-tilbud. Det er nesten uunngåelig å få med seg at kjærlighetens dag nærmer seg.

14. februar feirer vi valentinsdagen, og selv om mange rynker på nesa over merkedagen, er det flere som gjør noe ekstra hyggelig for sin kjære på dagen.

Her finner du en oversikt over hvordan du kan feire valentinsdagen.

Les også

De som hater valentine kan ta seg ei bolle

For den kreative: Keramikkverksted

Under pandemien var det flere av oss som tok tak i andre hobbyer, og nå som hverdagen er tilbake for fullt, har man fort glemt disse igjen. Keramikkverkstedet i Lillestrøm tilbyr ulike kurs for deg som ønsker å prøve seg på dreieskiver og produksjon av keramikk.

For den kunstneriske: Kunstutstilling – Nitja

Den sørkoreanske kunstneren Kim Hankyul er et av de hotteste navnene innen samtidskunsten i Norge. Hans utstilling på Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm, «Bildungsroman», tar for seg hvor hårfin balansen er mellom kroppens skjønnhet og heslighet, og hvordan det er å vokse opp i et land der det er liten aksept for skeive. Les mer om utstillingen her.

Utstillingen står til og med 19. februar, og på valentinsdagen er Nitja åpent fra klokken 11 til klokken 17.

For den modige: Isbading

For den som er mer sporty kan isbading være en god måte å bryte isen på. På Romerike er det flere steder du kan isbade, blant annet ved Nordbytjernet. Nå har det også kommet egne badstuer ved tjernet, slik at du lett kan holde varmen etter dukkerten.

Pris for privat badstue: 950 kroner for 90 minutter.

Maks seks personer i badstuen.

For den skiglade: Alpint

SNØ er en innendørs skiarena, perfekt for den aktive som elsker litt fart og spenning.

Pris: 370 kroner for alpint. 290 kroner for langrenn.

For den aktive: Ut på tur

Og selvsagt må vi nevne at det er fine løyper ute i naturen og. På Jessheim kan du blant annet ta turen til utsiktstårnet.

Ta med det termos, litt kvikk-lunsj eller annen snacks.

For den dyreglade: Alpakkavandring

Både i Hurdal og i Sørum kan du gå på tur med egne alpakkaer. Perfekt aktivitet for alle dyreglade.

Pris: ca. 400 kroner per pers.

For den matinteresserte: UMAMI ARENA

På NOVA Spektrum i Lillestrøm er det fra 14.–17. februar en egen matmesse. Det er den største møteplassen for mat- og måltidsbransjen, og selvsagt en vinner for alle som elsker god mat. Det blir kokkekamper og norgesmesterskap, blant annet NM i pizza.

Pris: 800 kroner per pers

For den matinteresserte: Restaurant

Og mens vi er inne på mat, blir det vanskelig å ikke tipse om et restaurantbesøk. Flere av restaurantene er allerede fullbooka, men pust ut, det er fortsatt noen ledige. Indish og Chi er to av restaurantene i Lillestrøm som har ledig.

Du finner flere tips her:

For deg som liker film: Kino

Hva med en tur på kino? Klassikeren Titanic har for eksempel i år 25-årsjubileum, og den tidløse kjærlighetshistorien er remastret i en ny versjon. Den blir nå vist i 3D på utvalgte kinoer, blant annet i Lørenskog, Lillestrøm og Jessheim.

For deg med konkurranseinstinkt: Bowling

Du finner flere bowlinghaller rundt om på Romerike, blant annet på Strømmen, Lørenskog og på Kløfta. En perfekt date om du ønsker å gjøre noe aktivt. På Triaden i Lørenskog finner du også nyåpnede «Liv og Røre» med ulike spill som shuffleboard.

For deg som vil slappe av: Spa

Flere steder på Romerike tilbyr ulike spaopplevelser. Blant annet Losby gods og Rømskog spa.

Overraskende datingtrend:–Hvis du er en stakkars og har fått følelser, så faller du helt igjennom

For deg som er singel:

Det har aldri vært så mange single som i dag, så du er ikke alene. Men fortvil ikke, inviterer vennene dine på god mat, drikke og brettspill. Aktivitetene over kan også selvsagt like gjerne nytes med venner, som med en partner.

For jentegjengen kan det kanskje være mer aktuelt å ta turen til kinosalen og se den nye versjonen av Magic Mike.

Har du andre tips? Kommenter gjerne under–vi vil høre dine innspill!

Les også

Ghosting: – Det verste etterpå var grublingen